Zavřít reklamu
  • iPhone 7 vs iPhone 8 #2380

    Ahoj, rozmyslam do ktoreho z uvedenych telefonov ist. Klucove body kvoli ktorym sa neviem rozhodnut su: 1. Bateria - pocul som vela kritiky na bateriu v iPhonoch, ale hlavne co sa tyka 7cky. IP8 je na tom vraj lepsie, a v pohode vydrzi cely den. Pouzivam telefon hlavne na internet, cca 2 hodiny denne, sem tam nejaka fotka, pokial som na vylete su to hlavne fotky . A potom hudba, tej venujem asi 0.5 - 1h denne. Bol by som rad, ak by sa vyjadril nejaky majitel IP7 (nie PLUS) ako je na tom s bateriou on 2. Fotoaparat - obcas chodievam na dovolenky a vylety, kde namiesto fotoaparatu pouzivam telefon, takze od telefonu ocakavam, ze bude produkovat pekne snimky, co splnuje ako IP7, tak aj IP8. Akurat 8cka trocha lepsie 3. Kapacita - Toto je momentalne kamen urazu, pretoze rozpocet mi dovoluje zakupit bud 128GB IP7 alebo 64GB IP8. Ak by rozpocet bol trocha vacsi, urcite by som bral 256GB IP8. Teraz sa obavam ci by mi na hudbu, fotky, a nejake custom data 64GB stacilo. No ak by na tom ta 7cka bola s bateriou fakt zle, som ochotny urobit kompromis, a "uskromnit" sa so 64GB. Takze na zaver otazky (idealne pre vlastnikov, alebo ludi ktory s telefonmi maju realnu skusenost): Ako by ste zhodnotili vydrz v tychto telefonoch? Ako dlho vam vydrzi bateria na jedno nabytie, pri priemernom pouzivani ake som spominal vyssie? Dakujem za odpovede!

    iPhone 7 vs iPhone 8 #9932

    Nazdar, 7micku mám odkedy prišla hneď na trh.

    1. Baterka mi v pohode vydrží jeden deň, na wifi prakticky nonstop, Bluetooth kvôli apple watch tiež a veľa počúvam hudbu cez beaty tiež bezdrôtovo. Keď nie som doma tak často zapnuté 4G.
      Jeden deň v klude, samozrejme ak to veľmi hrotím a mobil nedám z ruky tak sa stane že popoludní ho treba nabiť ale stalo sa mi asi len 3 krát ale fakt som ho dosť vyťažil.
    2. Foťák fotí pekne, 8micka je o niečo lepšia ale môj názor je že aj tak dosť závisí aký máš nápad pri fotke a ako zaostrís. Keď som ešte mal 5S tak sa mi podarilo odofotiť fotky ktoré vyzerajú dosť dobre aj dnes.
    3. Ja mám 128gb a mám zaplnených 21gb - nemám žiadnu hudbu vo phone, ak by som si nahral cez iTunes tak by som zaplnil určite viac ale SoundCloud mi bohaté stačí 🙂
      To musíš vedieť ty či by ti stačilo 64gb ale vždy je lepšie viac ako potom riešiť problém s pamäťou, buď mazať alebo cloud atd.

    Osobne by som na 8micku neprechádzal, je lepšia ale za ten príplatok keby som predal 7 by sa mi to neoplatilo, plusko som nechcel kvôli veľkosti (zas baterka je tam super), a Xko mi prišlo predražené takze teraz len čakám čo príde v septembri a to čo urobíš na plusku, 8,X urobíš v pohode aj na 7 🙂
    Možno by sa ti pri cene 8micky so 64gb oplatilo zobrať 7 plus s väčšou pamäťou - neviem či teraz sa predáva ešte 128gb či už len 256gb ale cena tam je rovnaká.
    Ak chceš ešte niečo vedieť tak kľudne napíš, akurát pred pár dňami si kamarát kúpil 8 tak za pár dni to môžem porovnať 🙂

    iPhone 7 vs iPhone 8 #9933

    Ahoj, taky jsem uvažoval mezi 7 a 8 a pokud bych ten telefon nechtěl mít 5 let a více, vzal bych 7. 8 má 2x více skel na rozbití, jsou dražší a po výměně už není vodotěsný. 8 je těžší. Je to nejnovější telefon, tak v bazarech (256gb) je za 16 000, ale 7 (128gb) je pod 10 000. Po letech se samozřejmě projeví ten 2x rychlejší A11, ale stále má jen 2GB RAM, takže to nebude rozdíl jako den a noc... já bych dneska šel do 7.

    iPhone 7 vs iPhone 8 #9934

    To jako fakt, když rozbiju 8smičku, tak po výměně není vodotěsná? To je docela fail 🙂

    iPhone 7 vs iPhone 8 #9935

    Nejen 8. Pokud vím, tak když vodotěsný iPhone rozeberete a složíte tak už vodotěsný není. Apple pro utěsnění používá takové jakoby lepidlo a když se roztrhne tak je děravé... Možná že originální servis to zase zalepí, ale nejspíš vám řeknou ať už na tu vodotěsnost nespoléháte. Co se týče reklamace tak nikdy nebude uznána když je závada způsobena vodou, ani když se do toho neleze. Dokonce to těsnění časem odchází a prý to za 2 roky nebude vodotěsné samo od sebe. To je dohad. Ale s tou vodotěsností po rozebrání to dá selský rozum.
    Jako fail bych to neoznačoval, 5 a půl roku mám iPhone 5, poprvé sem tam lezl po 3 letech abych vyměnil baterii, nic jiného jsem neměnil a vše je plně funkční, dokonce jsem chodil rok bez obalu.

    iPhone 7 vs iPhone 8 #9936

    Nevím, ale při servisním zákroku ( v originálním servisu ) je nesmysl aby mobil nebyl znovu utěsněn.

    iPhone 7 vs iPhone 8 #9937

    Souhlas, originální servis by z toho měl udělat nový telefon, otázka jestli fakt člověku nedají nový jak v USA. Když není v záruce tak zrovna ten displej je drahý jako ten telefon z bazaru. Zadní strana 8 je dražší než display...

    iPhone 7 vs iPhone 8 #9938

    Mám iP7, osmičku jsem nikdy neměl, tak nemám zkušenost. V nějaké recenzi jsem ale četl, že je to cca stejně. iP8 má papírově nižší kapacitu baterie, ale zase úspornější (i když výkonnější) procesor. Nikde jsem nečetl, že by si někdo stěžoval, že má jeden z těchto telefonů znatelně horší výdrž baterie.

    Co se týče foťáků, tak iP8 fotí lépe za tmy s bleskem (pomalá synchronizace blesku), další výhody jsou znát hlavně u videa, kde např. rychleji zaostřuje. Video ve 4K natáčí až v 60 fps (iP7 max. ve 30 fps). A zpomalené video ve 240 fps natáčí v rozlišení 1080p (iP7 v 720p při stejné frekvenci).

    A co se týče té konstrukce, tak iP8 je o malinko těžší, ale prý se to sklo smeká v ruce méně, než hliník. Mě se hliník ale více líbí 🙂

Odpověď na: iPhone 7 vs iPhone 8

celý text

.