Retina 5K iMac 27 - error displeje

iMac, Mac Pro, Mac mini
Hyde99
Příspěvky: 9
Registrován: pát 29. črc 2016 8:06:56

Re: Retina 5K iMac 27 - error displeje

Příspěvekod Hyde99 » úte 19. bře 2019 8:03:12

Aktuálně je v něm nová čistá instalace Mojave. Následně pouze přihlášení k iCloud (zprovoznění mailu, fotek, zpráv atd.), nainstalován znovu pouze VLC. Toť vše, žádná další aplikace. A závada je vykazována znovu. Zítra předávám zpět do servisu.
krigi1313
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 24. led 2019 17:32:15

Re: Retina 5K iMac 27 - error displeje

Příspěvekod krigi1313 » úte 19. bře 2019 15:47:28

Parallels nainstalovaný nemám.
a1capo
Příspěvky: 42
Registrován: ned 09. črc 2017 18:19:49

Re: Retina 5K iMac 27 - error displeje

Příspěvekod a1capo » úte 19. bře 2019 15:58:11

ahoj, mám podobný problém na 4K iMacu 21.5 (2017) s tím rozdílem, že se iMac samovolně probouzí ze spánku, obrazovka nezmodrá, ale svítí - z černé uspané obrazovky se stane světle šedá.. Stávalo se mi to pravidelně xkrát přes noc, probudil se a za 5 minut se sám třeba zase uspal atd.. Každopádně jsem zjistil, že mi to pravděpodobně dělá kvůli tomu, že mám do iMacu zapojený stojánek na apple watch a zároveň mám přes noc na nabíječce zapojené v iMacu i iPhone, poté, co jsem obojí odpojil z iMacu se mi to ještě nestalo, že by se iMac samovolně probudil - aktuálně 2 testovací noci.. Nenabíjíš přes noc iMacem nějaké zařízení?
krigi1313
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 24. led 2019 17:32:15

Re: Retina 5K iMac 27 - error displeje

Příspěvekod krigi1313 » stř 20. bře 2019 9:51:58

Do iMacu právě nic připojeno není. Ještě jsem přemýšlel, jestli to není ramkou, kterou jsem si do něj přidal. Mám tam momentálně 2 x 4 GB co tam byly z výroby a přidával jsem 1 x 16 GB Crucial ramku. (https://www.alza.cz/crucial-so-dimm-16g ... 988537.htm).

Jinak se mi zatím chyba po vrácení z reklamace znovu neprojevila, tak snad to tak vydrží.
Hyde99
Příspěvky: 9
Registrován: pát 29. črc 2016 8:06:56

Re: Retina 5K iMac 27 - error displeje

Příspěvekod Hyde99 » čtv 21. bře 2019 13:27:46

Já mám právě také vyměněnou/navýšenou RAM (provedli zde https://nsparkle.cz/oziveni/) a v zde například jeden z diskutujících usuzuje na problém s pamětí https://www.reddit.com/r/mac/comments/a ... put_it_to/ .
krigi1313
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 24. led 2019 17:32:15

Re: Retina 5K iMac 27 - error displeje

Příspěvekod krigi1313 » pon 25. bře 2019 9:23:24

Tak už se chyba začala znova objevovat v nové čisté instalaci macos. V nejbližší době posílám znovu na reklamaci...
Hyde99
Příspěvky: 9
Registrován: pát 29. črc 2016 8:06:56

Re: Retina 5K iMac 27 - error displeje

Příspěvekod Hyde99 » úte 26. bře 2019 7:25:28

krigi1313 píše:
pon 25. bře 2019 9:23:24
Tak už se chyba začala znova objevovat v nové čisté instalaci macos. V nejbližší době posílám znovu na reklamaci...
A mohu se zeptat, u jakého prodejce/servisu to reklamuješ?
krigi1313
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 24. led 2019 17:32:15

Re: Retina 5K iMac 27 - error displeje

Příspěvekod krigi1313 » stř 27. bře 2019 15:29:31

Reklamuje to přímo jediný autorizovaný servis od Alzy, firma se jmenuje VSP Data.
Hyde99
Příspěvky: 9
Registrován: pát 29. črc 2016 8:06:56

Re: Retina 5K iMac 27 - error displeje

Příspěvekod Hyde99 » úte 02. dub 2019 7:49:21

Mám avízo o ukončení servisní opravy "Provedena oprava výměnou základní desky". Zítra iMac vyzvedávám.. .
Hyde99
Příspěvky: 9
Registrován: pát 29. črc 2016 8:06:56

Re: Retina 5K iMac 27 - error displeje

Příspěvekod Hyde99 » čtv 11. dub 2019 5:07:12

Výměna základní desky nepomohla. Závada se objevila znovu:(.

Zpět na „Mac“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host