Zavřít reklamu
  • macOS 26 Tahoe Time Machine #55618

Dobrý den, chci se zeptat, zda-li někomu přestalo v macOS 26 Tahoe stejně jako mě fungovat zálohování Time Machine do NASu (mám od synology) ? Zkoušel jsem to i po továrním nastavení macOS a stále nejede. Probíhá příprava, v cílovém umístění se vytvoří "sparsebundle" pak to skončí hláškou něco jako že cílové umístění není k dispozici.

macOS 26 Tahoe Time Machine #55629

Ano, přesně toto se stalo i mne. Roky mi zálohování běželo a dnem, kdy jsem provedl upgrade na macOS 26 je konec. Zálohování vždy vždy skončí hláškou "Zálohovací disk není k dispozici". Po světě je takových lidí více. Čekal jsem na první opravu, která vyšla dnes, ale stále to nejede. Vyzkoušel jsem vše možné (rady od AI), nic nezabírá.

macOS 26 Tahoe Time Machine #55631

u mne bez problému , i po upgrade záloha dále běží (NASnSynology)

macOS 26 Tahoe Time Machine #55637

Taky mi to nefunguje. Nic nepomáhá.

macOS 26 Tahoe Time Machine #55647

Zdravím, hledal jsem rešení tohoto problému, sepsal info pro použití u nás ve firmě, tak se podělím i zde, snad to pomůže:

Důvodem jsou nějaké změny ve formátu ukládání, které si neví rady s národními abecedami. Více na vláknu https://discussions.apple.com/thread/256137390?answerId=261590173022&sortBy=rank#261590173022

mně se povedlo vykoumat, aby to opravdu běželo:

1. v názvu počítače nesmí být žádný znak s háčkem, čárkou ... já měl Tomáš MacBook-Pro

úprava názvu počítače např.

sudo scutil --set ComputerName "Tomas-MacBook-Pro"

1. dále pak je potřeba otevřít již existující zálohu (nebo vytvořit novou přes timemachine, ale ta stejně nebude fungovat) jako img v programu disková utilita a přejmenovat název svazku tak, aby opět neobsahoval háčky a čárky, ten název s čárkami si mac os vymýšlí sám...

2. Potom v nastavení timemachine nechat zapomenout stávající nastavení (asi i restart jabka pomohl) a vytvořit nové nastavení na tu stávající image se zálohami, kterou jste upravili v diskové utilitě. Když založíte novou zálohu a stávající smažete, tak jste opět na začátku bodu 2

Prostě nikde žádné háčky, čárky... dejte vědět, zda se u vás taky vyskytl problém a zda se povedlo vyřešit.

macOS 26 Tahoe Time Machine #55648

Také jsem narazil na toto vlákno.
    To co zmiňuje MODRY_ZUB ale asi nebude ultimátní řešení. Žádné české znaky bych do názvu počítače či záloh nikdy nepoužil, ale přesto to stále nejede...

macOS 26 Tahoe Time Machine #55650

Používám Netgear ReadyNAS a přestalo to fungovat také. Ze tří macbooků funguje jen jeden. Neběží to ani přes AFP ani přes SMB.
    Jinak Big Daddy - uživatel si nevybírá jak se to jmenuje, systém sám aktivně vytvoří zálohy typu "Záloha svazku Macintosh HD". A není to jen český problém, zaregistroval jsem nářky Švédů, Rusáků. Pokud někomu máme nadávat, tak je to Apple, protože to zaprvé podělal v macOS 26 a zadruhé tu češtinu v názvech záloh vymyslel on.

macOS 26 Tahoe Time Machine #55652

Děkuji Radkovi za upozornění, to jsem si neuvědomil.
    Každopádně tam tedy shodou okolností žádné nevhodné znaky v názvu nemám. Mám doma rovněž tři macy a 2x Synology - s aktualizací odešlo vše. Upínám se k aktualizaci 26.1. Pokud toto nepomůže, tak nevím 🙁

macOS 26 Tahoe Time Machine #55654

Nebo si dát systém do angličtiny a udělat novou zálohu...

macOS 26 Tahoe Time Machine #55666

Měl jsem stejný problém – nedařilo se mi vytvořit Time Machine zálohu na Synology NAS DS220+, zkoušel jsem různé postupy a nic nepomohlo. Nakonec jsem podle rady tady od Honzy zkusil změnit systémový jazyk na angličtinu, spustit první zálohu, a po dokončení jsem přepnul zpět na češtinu.

Záloha se od té doby spouští bez problémů.

Zdá se, že při češtině má Time Machine problém vytvořit první zálohu nebo sparsebundle, ale jakmile se jednou vytvoří v angličtině, funguje dál normálně i po návratu k češtině.

Nevím, co to může mít za následky dlouhodobě, ale zatím to funguje bez problémů.

macOS 26 Tahoe Time Machine #55671

Jendo, díky, udělal jsem , jak píšeš a funguje to!!!!! Změnil jsem jazyk na angličtinu, udělal první zálohu, potom přepnul na češtinu a jede to!

Takže chyba někde u Apple.

Odpověď na: macOS 26 Tahoe Time Machine

celý text

.