Mám prosbu, přeinstaloval jsem macOS 12.2, nainstalil OneDrive (verze 22.002...) a je tu několik nepříjemných změn, kterým moc nerozumím. Když si vyberu složku, kde chci sobory mít, tak se tam udělá jenom zástupce a data se stahují do Macintosh HD/uživatelé/"moje jméno"/Knihovna/CloudStorage. S tím, že v nastavení nelze zapnout/vypnout soubory na vyžádání - já potřebuju mít vše na svém macu - na MacBooku si vybírám složky pouze potřebné. Dálší nepříjemnost je, že když cokoliv mažu, tak to nejde do koše, ale nenávratně pryč - TUTO AKCI NELZE ODVOLAT. Na MacBooku mám OneDrive verzi 21.... a tam vše normálně funguje. Starší verzi OneDrive pro macOS jsem nenašel.
Díky moc
Pavel Kodýtek
-
Dobrý den,
našel jste nějaké řešení?
Mám totiž podobný problém, resp. horší, protože OneDrive vytvořik složku "...cloudStorage/OneDrive-Osobní"
s diakritikou a to je půrser pro některé vývojářské programy a jsem v pr... 🙁Díky
S tímhle problém nemám
Zatím nic, nikde jsem dál nepátral, doufal jsem, že se někdo ozve tady 🙁
A ještě jeden problém - při hledání Spotlightem najde adresář, který hledám, je u něj ale ikonka OneDrivu (obláček), né normální složka a když na něj kliknu, tak to ten adresář neotevře 🙁 A tak se musí dát "Hledat ve Finderu" a tam už to jde, ale prostě to zdržuje a je to na h...o!!!Nemáš náhodou zapnuté vše na ploše mít na zálohované na cloudu?? Jinak nechápu proč ti to hlásí tuhle cestu
Tak to je nás víc, co to nechápeme a hlavně, co to tak nechceme!!!