Zdravím všechny. Pořídil jsem si nový Macbook Air M1. Prosím o rady ohledně iCloudu.
Byl jsem zvyklý z iPhonu, že vidím kdy byla provedena záloha a taky že jsem ji mohl sám kdykoliv spustit. Toto v macbooku nikde nenacházím.
Hledal jsem odpovědi různě na internetu, ale všude se mluví jen o zálohování dokumentů a fotografií.
Jak poznám, že mám zálohováno např. nastavení systému nebo historii, oblíbené a hesla ze Safari?
Co když se do budoucna přihlásím přes své Apple ID na jiném macu? Jak mám zajistit, abych měl vše tak, jak jsem zvyklý?
Předem moc díky za odpovědi...
Petr
-
Používanie Macu pod tvojim Apple ID ti synchronizuje (nie zálohuje) iCloud Drive, Fotky, Kontakty, Kalendár, Pripomienky, Poznámky, Safari (heslá a obľúbené), Kľúčenku.
Všetky ostatné nastavenia (mailové kontá, nastavenia aplikácii, tlačiarne, sieťové nastavenia atď), zálohuje timemachine záloha.
Takže, keď chceš mať nový Mac tak ako si mal starý tak obnoviť poslednú timemachine zálohu a prihlásiť sa so svojim Apple ID.
Moc díky za rychlou odpověď 😊 Takže ideálně na externí disk provést zálohu i toho nastavení.
A ještě jeden hloupý dotaz. Pořídil jsem si i Magic Mouse 2. Je nutné ji vypínat?Není nutné, mám jí také a cca 1x za měsíc nabíjím. Samozřejmě dle používání se doba mění.