Zavřít reklamu
  • Tiskárna přes Wifi a znovuzadávání pinu #42077

Čus lidi, mám takový problém, že musím neustále vkládat PIN kód k wifi tiskárně.
    Mac OS Catalina, tiskárna připojená pomocí WiFi a je na tiskárně nastaveno heslo.
    We Windows, nebo Linuxu nebyl problém, tiskárnu si to našlo samo, pin jsem vyplnil jen jednou a už mě to nikdy neotravovalo.
    Na Mac OS mi to tiskárnu taky našlo, pin jsem zadal, ale při dalším tisku to chtělo opět pin?
    Tak jsem nějakou dobu googlil, abych se dozvěděl, jak to udělat "správně", dle návodu jsem to udělal, tiskárna už pin nechtěla, ale když jsem pak tiskl za nějakou dobu, opět tiskárna vyžadovala PIN k wifi, aby tiskla. A toto se děje náhodně, někdy pin chce, jindy ne. Taky jsem vypozoroval, že když chci něco v nastavení tiskárny změnit, opět to chce pin.
    Šílím z toho!
    Otázka tedy zní, jak uložit ten PIN "někde", aby si to už Mac konečně pamatoval a věčně mě s tím neotravoval?
    Jako asi jediná možnost se mi jeví, PIN pro wifi s tiskárny smazat a nechat jí nezabezpečenou bez hesla. Ale to pak ta "úžasná bezpečnost Macu" jaksi ztrácí svoje kouzlo.

Díky za rady.

Tiskárna přes Wifi a znovuzadávání pinu #42115

zaplat (zozen) si cloveka co ti to poriadne nastavi. WiFi PIN je uz trochu zlozity oriesok...

Tiskárna přes Wifi a znovuzadávání pinu #42127

a model tiskárny by nebyl? A to připojení "přes wifi" znamená, že jsou počítač i tiskárna připjeny ke stejné wifi síti, nebo jsou počítač a tiskárna propojeny ad-hoc wifi (jako hotspot tvořený buď tiskárnou nebo počítačem)? Btw. pokud máte wifi alespoň standardně zabezpečenou (šifrování atd.), tak ani žádný PIN nepotřebujete. 🙂

Tiskárna přes Wifi a znovuzadávání pinu #42161

Děkuji za odpověď.
    samotnou Wifi mám zabezpečenou WPA2, jak se doporučuje. Tiskárna je připojená síťákem k routru a pak je tiskárna propojena s Macem přes wifi.
    Šlo mi o to tu tiskárnu nějak zabezpečit, aby jí třeba soused z vedlejšího bytu nějak neodposlouchával, nebo třeba z legrace mi na ní nezačal tisknout..... těmhle věcem okolo sítí se moc nevyznám 🙁

Tiskárna přes Wifi a znovuzadávání pinu #42167

Chápu. Takže tiskárna je drátem připojena k routeru a Mac je připojen k wifi síti na tomto routeru a v této wifi síti "vidí" tu tiskárnu. Předpokládám, že tiskárna nemá vlastní wifi nebo je její wifi vypnutá, je to tak? V této situaci, pokud Váš soused nezná Vaše heslo k wifi, pak PIN na tiskárně opravdu klidně vypněte. WPA 2 je velmi solidní šifrování, které jen tak někdo neprolomí. Tedy pokud nemáte heslo "1234" nebo něco podobného. 🙂 Opravdu s klidem můžete vypnout ten PIN na tiskárně a budete mít pokoj.

Odpověď na: Tiskárna přes Wifi a znovuzadávání pinu

celý text

.