Čus lidi, mám takový problém, že musím neustále vkládat PIN kód k wifi tiskárně.
Mac OS Catalina, tiskárna připojená pomocí WiFi a je na tiskárně nastaveno heslo.
We Windows, nebo Linuxu nebyl problém, tiskárnu si to našlo samo, pin jsem vyplnil jen jednou a už mě to nikdy neotravovalo.
Na Mac OS mi to tiskárnu taky našlo, pin jsem zadal, ale při dalším tisku to chtělo opět pin?
Tak jsem nějakou dobu googlil, abych se dozvěděl, jak to udělat "správně", dle návodu jsem to udělal, tiskárna už pin nechtěla, ale když jsem pak tiskl za nějakou dobu, opět tiskárna vyžadovala PIN k wifi, aby tiskla. A toto se děje náhodně, někdy pin chce, jindy ne. Taky jsem vypozoroval, že když chci něco v nastavení tiskárny změnit, opět to chce pin.
Šílím z toho!
Otázka tedy zní, jak uložit ten PIN "někde", aby si to už Mac konečně pamatoval a věčně mě s tím neotravoval?
Jako asi jediná možnost se mi jeví, PIN pro wifi s tiskárny smazat a nechat jí nezabezpečenou bez hesla. Ale to pak ta "úžasná bezpečnost Macu" jaksi ztrácí svoje kouzlo.
Díky za rady.