Zdravím, mám starý MacBook Pro 2007, 120 SSD a 4GB Ram, OS Yosemite. Jde jen o to, že videa natočené na iPhone se nedají pořádně přehrát (strašně se sekají) a to ve formátu mov nebo překovertované do mp4, výsledek je vždy stejný. Videa jsou točené na IP5 a IP6s. Zajímavé je že videa točené z android telefonů jedou krásně plynule, ve formátu mp4 (FHD) i 3gp. Nevíte kde může být problém?? Děkuji
-
Anoj No těžko říct iP6s točí 4k tak nevím jestli to mac přechroupe. Jinak jaký máš přehrávač? Já bych zkusil VLC.
No to jsem si taky říkal a bylo by to celkem pochopitelné, že děda nezvládne 4K, ale pořád tam jsou videa z IP5, který 4K neumí. Zkoušel jsem to normálně v Quicku a i ve VLC a vždy je to stejné. Zaráží mě i to, že videa nejedou plynule ani na mém windows NTB a ten má už výkon dost vysoký.
No nějak se mi nechce věřit že by iphone točil sekané videa. Můžete ho zkusit restartovat ale pokud se to při přehrávání v iphone neseka tak bych řekl že je problém v PC
V mobilu se videa samozřejmě nesekají jen v PC. Jestli je problém v PC, tak musí ve starém MBP tak i výkoném windows a to se mi nechce nějak věřit. O to spíš si myslím, že by to mohlo přechroustat video z IP5. Full HD to přehraje, ale z jiného mobilu jak iPhone. Nevím je to takový zvláštní
petrŠ samozřejmě píše nesmysly. Sice Váš problém nedokáži vysvětlit, ale teď jsem zkoušel videa z pětky, šestky i sedmičky, a neseká se mi to ani na jabku, ani ženě na šunkoidním windows notebooku. Ani ve 4K.
Včera jsem si na IP6s natočil videa ve všech rozlišení. Zvládlo to pouze 720p, u jiného telefonu full hd
Podívejte se na bitrate u těch videí. Docela by mě to zajímalo prošlo mi pod rukou asi 10 iphonu a ani jeden netočil sekaná videa. Ani v PC ani v Mac
Zajímavé, běžně si pouštím videa natočená iP SE v 1080 60 fps nebo iP5 1080 30 fps a jak na MacBooku tak i na stařičkém Mini 2009 to běží plynule. Zkusila jsem nahrát video ve 4k, pustila jsem si ho na MBP a světe div se, opět to bylo plynulé. Mini to z pochopitelných důvodů nezvládl.
edit: twisi, zkusila bych CMD+I na video souboru.
Mě je jasný, že budu ojedinělý případ. Jen se snažím zjistit příčinu. To CMD+I zkusím
Tak jsem dal CMD+I a je tam Apple iPhone 6s, 3840 × 2160 150 MB, H.264, 29,98 fps
Tak jestli se snažíš tohle přehrát na Macu z roku 2007, tak je jasné, že se to seká. Nicméně na čemkoliv s alespoň Core iX nebo Pentium/Celeron a s GPU mladší než 5 let by to mělo běžet bez problémů. Ostatně zkusila jsem přehrát 4k video z iP SE na notebooku Asus X200MA (Celeron, 2 GB RAM, Intel HD Graphics, Elementary OS Loki) a běželo to také bez záškubů.
Petře, jak VLC tak vestavěný Quick Time naprosto bez problémů (MacBook Pro 2016 13"). A dva roky starý Asus X200MA (Celeron, 2 GB RAM, Intel HD Graphics) s Elementary OS a VLC sice pochopitelně nezvládne 4k, ale fullHD 60 fps bez problémů přehraje bez cukání.
Dobře. Až budu doma, tak ještě udělám srovnání videa Full HD z iPhonu (seká se) a z jiného tel (jede plynule), podle toho CMD+I. Jinak ty ve 4K se mě sekají úplně stejně na macbooku i na Packare bell Intel (Core i5-2410M (2.3GHz, TB až 2.9GHz, podpora HyperThreading); 6GB RAM DDR3; 17.3" HD+ LED (1600x900 bodů) displej; grafika AMD Radeon HD 6650M (2GB)), což si myslím že by to jet mohlo plynule