Zdravím, som nový používateľ MacBooku (prešiel som z WIndowsu) a môj starý externý disk má formát NTFS. Na MacBooku teda nemôžem na disk nič nahrať. Potreboval by som ho preformátovať na FAT32, ale bez straty dát. Je to možné? Ďakujem.
-
nie je to možné treba stiahnuť súbory s disku sformátovať a nakopírovať naspäť , ja preferujem exFat ten ide aj na macu aj na win nevýhoda FAT32 že sa dajú kopírovať súbory len do 4gb
Ďakujem, len je problém v tom, že nemám kam nakopírovať súbory 😀 .
Toto som riešil presne 😀 aj ja pred dvomi týždnami ja som to urobil na notebooku s win tam bolo dosť miesta tak som prekopíroval aj v nom naformátoval a dal naspäť
Já když jsem na tom už hodně špatně, že nemám ani flashku, tak použiju iphone s aplikací usb flash, kam si ty věci hodím.
Na tom disku je zabratých 500gb 😀 a starý notebook už nefunguje, budem to musieť nejako vymyslieť.
jednoduchy konvert z NTFS na FAT32 neudelas (NTFS ma vice informaci v metadatech, ktere na FAT neexistuji)
nejjednodussi je vykopirovat data jinam, preformatovat na ex-FAT a zpet data nahrat.
- hlavne pak pouzij format ex-FAT, FAT32 ma omezeni na max velikost souboru 4GB!