Zdravím, koupil jsem si nový MacBook Pro 14" v iwantu. Po pár dnech, když jsem zařízení chtěl dát do tašky a přenést, jsem zjistil, že uvnitř něco chrastí. Chrastění se ozývá z okolí trackpadu. Nejedná se o nic hrozného, jen o malý pohyb při naklonění macbooku dopředu a dozadu. Zní to jako malý kus něčeho pohybující se na malém prostoru. Po zjištění jsem se objednal na servis, kde mi bylo sděleno, že zvuk dělají "zoubky co uchycují spodní kryt macbooku" a že to nemá vliv na funkčnost. Chci se tedy zeptat, jestli tu má někdo podobný problém/skušenost s macbookem, případně jestli by bylo vhodné přístroj v reklamovat? V macbooku by neměly být žádné pohyblivé součástky, takže vzhledem k ceně zařízení, bych byl rád, aby bylo vše 100% v pořádku.. 🙂 Za každou radu/vyjádření k tématu, budu rád. (nestojím o radu abych macbook nenakláněl, zajímá mě, co může zvuk způsobovat, děkuji)
-
Marcus píše:
Myslíš tohle? https://youtu.be/2h8faTcjPgg?t=48Tenhle zvuk to dělá taky, ale minimálně, na to očividně trpí dost macbooků. Achjo, asi je na čase se probudit z jablečnýho snu, ta kvalita je posledních pár let minimálně diskutabilní..
Tak to bohužel nevím co myslíš. Můj Macbook Pro 13" z roku 2016 ten zvuk při pohybu ze strany na stranu dělal šíleně. Na druhou stranu - na funkčnost to nemá vliv. Sám nechápu, co přesně to má být a od applu bych to (jak spoustu věcí) nečekal, nicméně v praxi jsem si toho opravdu nevšímal. Kdy a kde třepeš macbookem ze strany na stranu, že 😀 Opravdu jsem si toho takhle nikdy nevšiml.
Na druhou stranu můj druhý macbook pro 16 z roku 2019 je opravdu po všech stránkách super. Celé chasi drží jako ze přibité. Má ale zase druhou neduhu, kvuli které se mi to opravdu nechtělo reklamovat a tím je adaptivní jas a barva displaye. Zřejmě mám vadný senzor a display z ničeho nic změní barvu do žluté, nebo naopak moc do bílé. Tak jsem ho vypnul a je po problému.
Marcus píše:
Tak to bohužel nevím co myslíš. Můj Macbook Pro 13" z roku 2016 ten zvuk při pohybu ze strany na stranu dělal šíleně. Na druhou stranu - na funkčnost to nemá vliv. Sám nechápu, co přesně to má být a od applu bych to (jak spoustu věcí) nečekal, nicméně v praxi jsem si toho opravdu nevšímal. Kdy a kde třepeš macbookem ze strany na stranu, že 😀 Opravdu jsem si toho takhle nikdy nevšiml.Na druhou stranu můj druhý macbook pro 16 z roku 2019 je opravdu po všech stránkách super. Celé chasi drží jako ze přibité. Má ale zase druhou neduhu, kvuli které se mi to opravdu nechtělo reklamovat a tím je adaptivní jas a barva displaye. Zřejmě mám vadný senzor a display z ničeho nic změní barvu do žluté, nebo naopak moc do bílé. Tak jsem ho vypnul a je po problému.
Jasné, taky to beru tak, když to nemá vliv na funkci, tak budiž.. Jen mě to trochu zklamalo, ale to se nedá nic dělat, taky se mi do reklamace nechce, kvůli něčemu takovému, takže už si zvykám.. 😀