Zavřít reklamu
  • Macbook eject disk #47369

Zdravím, rád by som sa dozvedel viac o mojom probléme: mám macbook Air a k nemu neustále pripojený externý disk WD, pri najmenšom pohnutí sa disk vysunie a samozrejme nefunguje. Musím ho dať opraviť na mojom prastarom macbooku z r. 2008, tam to disk utility zvládne bez problémov, pričom nový ani náhodou a nejde to samozrejme ani cez terminál. Mám teda neustálne nosiť so sebou dva notebooky, alebo je Apple taký geniálny, že sa to dá vyriešť aj nejako inak? Vďaka za info.

Macbook eject disk #47372

Pri nejmensim pohnuti ceho? Aira? USB kabel. Pohyb disku? Blby disk.

Macbook eject disk #47373

Jenoducho, keď sa vytiahne kábel, musím dať opraviť disk na starom macu, to je problém. Voľakedy som ani neuvažoval dať "eject disk" len som vytiahol kábel a bolo a smial som sa windows používateľom, ktorí to robili. Teraz?

Macbook eject disk #47374

...inu, celou dobu to děláš totálně špatně a teď na to dojíždíš. Disk nikdy, ale opravdu nikdy, neodpojuješ pouhým vytažením kabelu z počítače. Prostě to tak je. Celý disk sis ......... a je potřeba jej celý komplet opravit. A udělej to dřív, než přijdeš o všechna data.

Macbook eject disk #47376

Ok, skusím tedy psát po česky. Disku nic není, ani jsem ho... ani o data nepřijdu. Samozřejmě disk odpojuji cez "eject", protože mně k tomu "progres" applu donutil. Jde mi o to, že když komp restartuji, nebo se disk mechanicky a náhodou odpojí z kompu, tak pak: musím jít na muj starý komp, dát repair disk v disk utility, čekat cca 20minut a pak je disk ok. Na novém, disk utility nespraví nic, terminál taky. Tak tedy: když nemám se sebou starý mac na kterém to opravit jde, jak na to. Existuje nějaká disk utility, kerá to zvládne? Nebo nějaký jiný spusob? Nebo co? Fakt mám brut nervy na celý apple, který jde do... rychlostí světla. Před 15 lety to bylo jinak.

Odpověď na: Macbook eject disk

celý text

.