Zdravím,
měl bych dotaz. V poslední době mi hodně poklesl výkon u Macbook pro 13 2017. Sestava i7 2.5Ghz, 16gb Ram, 1TB disk. Když pustím Cinebench, tak u CPU mi to ukáže základní frekvenci a v závorce je, že test jede na 1.4Ghz, čemuž odpovídá i výsledek měření. Z nějakého důvodu je Macbook podtaktovaný. Můžete mi prosím poradit, co by s tím šlo udělat? Díky
-
A jake hodnoty a co ti ukazoval Cinebench v minulosti?
V minulosti jsem cinebench nezkoušel. Nyní ukazuje cca 750 bodů. Na netu jsem dohledal, že stejná sestava by měla mít cca 1700. A info o CPU je: 2 Cores, 4 Threads @ 2.5 GHz (Single Core @ 1.5 GHz, Multi Core @ 1.4 GHz est.)
Pokles výkonu jde znát i při startu a hlavně při práci. Např, safari se při scrolování seká. Zkoušel jsem i reset SMC dle návodu na internetu.Tak pokud jsi v minulosti Cinebench nespoustel, tak proc ho poustis ted a popisujes hodnoty. Co kdyz nahodou ta verze kterou jsi si stahl nespusti TB a ty hodnoty co jsi nasel jsou ze stare verze? 🙂
Doporucim ti kouknout do activity monitoru jestli ti tam neco nevytezuje enormne procesor/pameti/disk.
Vzpomen si co jsi v posledni dobe aktualizoval za sw ci cely OS. Pripadne, pokud mas TM zalohu, tak se zkusit vratit.Vse co popisujes je totiz subjektivni.
Ten Cinebench jsem pouštěl z důvodu, abych se případně dozvěděl, jak je to s tím výkonem. Že to právě není subjektivní. Ale je mi to jasné, že když nemám předchozí hodnotu, tak je to na nic. Dával jsem i novou instalaci Big sur. TM nemám. Ten pokles výkonu je znát i při exportu fotek..je to opravdu značně pomalé..nezdá se mi to 🙂