Zavřít reklamu
  • MacBook Pro2017 přehřívání po upgrade SSD #46429

Zdravím všechny. Je tu prosím někdo, kdo by mi poradil? Můj mac se po Upgrade SSD (z továrniho 128gb na Sabrent 512GB Rocket NVMe PCIe M.2 2242 přes adapter) začal celkem slušně přehřívat. Na výkonu to zatim nějak extra znát není, ale větrák naběhne zároveň se spuštěním počítače a bez přestáni pak funí a funí celou dobu, co na něm pracuji. A topí to fest. Díky předem moc za tip, čím by se to dalo vyřešit. Luke

MacBook Pro2017 přehřívání po upgrade SSD #46431

Tak jako ja bych to videl ze to je diky tomu disku, ktery pres redukci nebude zrovna koser, co se tyka nejake Apple komunikace/kontroly genuine dilu. No a to muze vytezovat procesor na maximum.
    Jak to vypada s hodnotama vyuziti procesoru a teplot ze vsech cidel? Defakto muze byt problem s teplotnim cidlem toho disku...

Apropo, docela by me zajimala fotka, jak to v tom tve sestaveni s adapterem vypada... Protoze co vidim nektere dostupne adaptery, tak se tam na celkovou vysku nikdy nemuzou vlezt...

MacBook Pro2017 přehřívání po upgrade SSD #46438

Diky za reakci. Poslal bych foto ale nevim jak. S velikosti disku problem neni, postupoval jsem presne podle jednoho tutorialu na YT (https://www.youtube.com/watch?v=Ckr00fP5Z1k&t=79s) a pouzil jsem ulne ty same komponenty (akorat misto 1TB 512GB). Jinak na monitoru aktivity mi ted nejvic procent CPU zabira AdressBookSourceSync, kterej mi za boha nejde vypnout. Resp, kdyz ho vypnu, naskoci do par sekund znova. Muze to mit souvislost s tim?

MacBook Pro2017 přehřívání po upgrade SSD #46444

.... musíte si uvědomit, že NVMe disky jsou solidní topidla, opravdu vyíjejí extrémně velké teplo, což je daň za ty rychlé přenosy, takže musíte zajistit kvalitní chlazení, protože systém detekuje teplotu disku a snaží se to uchladit. A jak je známo, chlazení MB není obecně zrovna úplně nejlepší, takže tady je ten problém.

MacBook Pro2017 přehřívání po upgrade SSD #46446

Ja bych problem nevidel v disku jako takovem, ci jeho topnych vlastnosti. Z toho co je napsano (vetrak nabehne hned po startu) mi vychazi problem primo s cidlem teploty disku, jak jsem psal vyse. Bud nemeri/nekomunikuje vubec a nebo dava zavadejici hodnoty teplot at uz nepresnosti nebo chybou komunikace skrze adapter. System se pak snazi chranit vetrakem.

Stastny Luku, stahni si macfan control a sleduj hodnoty teplot spolecne s activity monitorem a dej nam vedet vysledky nejlepe formou screenshotu.

Odpověď na: MacBook Pro2017 přehřívání po upgrade SSD

celý text

.