Zavřít reklamu
  • Pomalé připojení po kabelu do NAS #46278

Ahoj,

už si trochu nevím rady, třeba mi někdo poradíte. 🙂

Mám MacBook Pro 13 2020 a jsem připojen přes Satechi Multimedia Hub sítovým kabelem 5e do gigabitového routeru Archer AX3000. Z routeru jsem kabelem 5e připojen do NAS WD Cloud 3TB. Ovšem maximální rychlost zápisu a čtení je jenom 10 MB/s.

Ale všechna zařízení podporují Gigabit síť, tak proč to běhá jenom 10 MB/s?

Předem děkuji za odpověd.
    Ondra

Pomalé připojení po kabelu do NAS #46296

Zkuste se připojit k síti přes wifi a pokud to připojení k NAS bude běhat rychleji, dělá to ten Satechi. Můžete také zkusit, jestli pro ten router není novější firmware. Jiné počítače na ten NAS přistupují s jakou rychlostí?

Pomalé připojení po kabelu do NAS #46302

Od WD My Cloud (neni to NAS v spravnem slova smyslu) neocekavej zadne zavratne rychlosti. Je to tak akorat na takove to domaci zvykani.

Pomalé připojení po kabelu do NAS #46358

Radek píše:
    Zkuste se připojit k síti přes wifi a pokud to připojení k NAS bude běhat rychleji, dělá to ten Satechi. Můžete také zkusit, jestli pro ten router není novější firmware. Jiné počítače na ten NAS přistupují s jakou rychlostí?

Zdravím,

přes WiFi to zapisuje cca 20 MB/s a čte to cca 10 MB/s. Ještě jsem zkoumal kabel, který byl zřejmě jenom 4 drátový.
    Někde jsem ho historicky získal už ani nevím. Použil jsem tedy nový 8 drátový a rychlost se zvedla na 30 MB/s pro čtení a zapisování. To beru jako úspěch. Ale je pravda že to WD není úplně NAS, takže asi nemůžu čekat zázraky. I když ve specifikacích píší že podporuje Gigabit síť.

Díky
    Ondra

Pomalé připojení po kabelu do NAS #46359

🙂 píše:
    Od WD My Cloud (neni to NAS v spravnem slova smyslu) neocekavej zadne zavratne rychlosti. Je to tak akorat na takove to domaci zvykani.

Zdravím,

jojo vím že to není žádný zázrak. Ale čekal jsem vyšší rychlost, když píší že podporuje Gigabit.

Chystám se připojit Synology DS218+ z kanceláře, tak očekávám jiné rychlosti. 🙂

Děkuji
    Ondra

Pomalé připojení po kabelu do NAS #46360

4zilovy RJ45??? 4zilova je telefonni RJ11.

Hele, nepopletl jsi ty rychlosti? 20zapis a 10 cteni?
    Protoze ja to u velkych souboru mam presne naopak 🙂 11,5MB/s zapis a 23-24,5MB/s cteni po 5GHz wifine.

Uplne zasadni zmenu rychlosti radeji necekej, aby jsi nebyl zklaman.

Pomalé připojení po kabelu do NAS #46364

Nejvíce samozřejmě záleží na tom, jaký HDD je vevnitř NASu, jaký je procesor toho NASu a velikost paměti. To jsou bohužel největší brzdy u těch levnějších řešení. Na NASu DS 220+ se dvěma disky Ironwolf (5900 ot/min kvůli hluku) mám přes 5GHz wifi čtení 80 MB/s a zápis kolem 50 MB/s, po drátové síti je to přes 150 MB/s oběma směry. Ale je pravdou že ho mám do sítě připojený dvěma RJ45 kabely, sice jen Cat 5e, ale dvěma. Potřebuješ také opravdu výkonný router, který ty přenosy zvládne, to že máš GB síť ještě nezmaná, že je všechno OK pro maximální rychlosti.

Odpověď na: Pomalé připojení po kabelu do NAS

celý text

.