Dobrý večer, mám MacBook 13" M1 2020 16gb a koupil jsem si monitor 34" 21:9. Přestože by měl počítač zvládnout 6k, v přizpůsobeném nastavení monitoru to nabízí pouze 2048 x 1152. Víc ne. Nevíte, v čem by mohl být problém? Monitor mám připojený přes HDMI.
-
k007 píše:
A hdmi je pro to rozliseni kompatibilni?Otázka je, jestli to grafika vůbec dá. Nevím.
ono také existují různé verze HDMI, a různé verze kabelů. Nižší verze kabelů nepřenesou 6K rozlišení a nižší verze HDMI nezobrazí 6k obraz. Btw. úplně nejlepší je použít DP nebo TB a na HDMI se vykašlat.
a ještě dodám, určitě máte ten monitor s dostatečným rozlišením? 🙂
Marek píše:
a ještě dodám, určitě máte ten monitor s dostatečným rozlišením? 🙂Díky za info. Tak jsem zase o něco chytřejší. Dnes se mi dvou telefonátech v celkovém čase 1,5 hodiny na technickou podporu Applu podařilo zjistit (ale holky byly fajn a taky jsem slyšel spoustu písniček), že MACBook 13" 16 GB s čipem M1 rozlišení 3440X1440 neumí. A také jsem se dozvěděl, že k vlajkové lodi nelze připojit externí grafiku. :-)))))) Tak motitor dám synovi. Má PC za 17 tisíc a šlape mu to jedna báseň. :-).