Zavřít reklamu
  • Alkohol a MacBook Pro display #45075

Podařilo se mi vylít na display MacBook Pro 16 skleničku s alkoholem. Zanechalo to na displayi mapu, která jako by měla více vrstev. Je to nevratný stav nebo se to dá nějak "opravit"? Děkuji za odpověď.

Alkohol a MacBook Pro display #45077

Nevratný, je poškozena antireflexní vrstva. Asi možná smít alkoholem vrstvu z celého displeje, ale poté se vám bude lesknout a budete se vidět jako v zrcadle 🙁 Na YT je o o tom spousta videí.

Alkohol a MacBook Pro display #45078

mattes píše:
    Nevratný, je poškozena antireflexní vrstva. Asi možná smít alkoholem vrstvu z celého displeje, ale poté se vám bude lesknout a budete se vidět jako v zrcadle 🙁 Na YT je o o tom spousta videí.

Dekuji pekne za odpoved. musim se priznat, ze mam vizualni dojem, jako by byla tekutina vevnitr displaye. ma nekolik odstinu. skoda.

Alkohol a MacBook Pro display #45079

Standos píše:

mattes píše:

Dekuji pekne za odpoved. musim se priznat, ze mam vizualni dojem, jako by byla tekutina vevnitr displaye. ma nekolik odstinu. skoda.

Dalo by se to vyřešit výměnou horní skleněné vrstvy? Viděl jsem na YT takové řešení.

Alkohol a MacBook Pro display #45081

Prdlajs antireflex, je to vylitý v odrazových foliích pod TN panelem. Takze bud cele LCD assembly , nebo piplačka , která nemusí vyjít / bo praskne panel/ + výměna sestavy folii.

Alkohol a MacBook Pro display #45083

MiBi píše:
    Prdlajs antireflex, je to vylitý v odrazových foliích pod TN panelem. Takze bud cele LCD assembly , nebo piplačka , která nemusí vyjít / bo praskne panel/ + výměna sestavy folii.

Dekuji. Myslim,ze toto je zcela spravna analyza. Takze setrit a za 25 tisic opravit:-). Pit alkohol se proste nekdy nevyplati. Dekuji za info.

Alkohol a MacBook Pro display #45086

Aha, tak jestli je to i pod tím, tak to už nestuším. Já nechal měnit displej u modelu 2019 u Českého servisu - poškrábal jsem ho kamínkem na hadříku :-)) Chtěli necelých 13000, měnilo se celé víko s displejem, oni to jinak nedělají.

Odpověď na: Alkohol a MacBook Pro display

celý text

.