Ahoj, chci si kupovat macbook air 2020. Chtěl jsem se zeptat, jestli je to vhodný notebook pro studenta, potřeba hlavně jen internet a office a napsat třeba nějakou práci A jestli si koupit s Intel čipem nebo s novým Apple čipem?
Díky za odpověď.
-
Základní office práce zvládnete i na iPadu. Být váma tak jdu do nového Air který je svým výkonem dostačující pro vaši práci. A ušetříte peníze než si kupovat mac kde polovinu výkonu nevyužijete. Toť můj názor na věc.
Martin píše:
Ahoj, chci si kupovat macbook air 2020. Chtěl jsem se zeptat, jestli je to vhodný notebook pro studenta, potřeba hlavně jen internet a office a napsat třeba nějakou práci A jestli si koupit s Intel čipem nebo s novým Apple čipem?Díky za odpověď.
Jako dal bych tomu čipu ještě nějakej čas. Jelikož spousta aplikací přinesou podporu do roka a to už může vyjít klidně čip M2 s novýma vychytávkama. Ale na vaši práci vám vystačí jak psali Miksel a Jakub i iPad s klávesnicí.
Martin píše:
Ahoj, chci si kupovat macbook air 2020. Chtěl jsem se zeptat, jestli je to vhodný notebook pro studenta, potřeba hlavně jen internet a office a napsat třeba nějakou práci A jestli si koupit s Intel čipem nebo s novým Apple čipem?Díky za odpověď.
Ahoj pro studentskou práci určitě iPad. Jestlit tedy na tom nechcete stříhát 4K videa nebo developovat nějaký software. Zbytečně by jste si zaplatil za výkon který nevyužijete.
Martin píše:
Jasná volba pro vás nový iPad Air. Za dobrou cenu dobrej výkon.
MacBook Air 2020 má poměrně tragický procesor (Intel).
Určitě bych zvážil M1 Apple silicon, navíc bonus, spouštění ios aplikací....