Ahoj. Jen moje zkušenost - mám Mac mini late 2014 (podle toho co sem docela často četl model na prd).. Nicméně jsem ho koupil "na zkoušku" abych viděl co to umí.. Mám základ - dvoujádro i5 1.4, 4gb ram a 500gb ssd.. A na to co dělám to jede krásně.. Hudba, filmy, net, úprava fotek v raw, wot a starcraft2.. Na windows je to konfigurace k ničemu ale tady to ještě práci udělá.. Sice bych teď koupil něco lepšího (i když zase asi mini) ale i po 3 letech používání jsem naprosto spokojený..
-
Petr píše:
ahoj, možná pomůžu . já doma stále funguju na iMacu z roku 2011. byť teda s 12gb ram ale je to super 🙂 celou dobu bez problému.Ahoj. Tomu věřím. S dostatkem RAM je ještě použitelný skoro každý počítač i s C2D procesorem.
Mně šlo ale konkrétně o MacBook Air, kde se nedá RAM upgradovat, jelikož je připájená k základní desce.Nemám sice MBA ale Mac mini ale taky se 4GB RAM (konkrétně i5 1.4ghz a 500gb ssd).. Popravdě na to co dělám to stačí - itunes, filmy (i přes airplay do tv), net, úprava fotek v RAW ve photoshop elements, wot, diablo 3 a starcraft 2.. Někdo řekne že to je k ničemu protože na jeho práci je to prostě málo.. Novej bych určitě teda koupil s 8gb ale i ten co mám pořád jede moc pěkně a práci udělá..
Jirka píše:
Nemám sice MBA ale Mac mini ale taky se 4GB RAM (konkrétně i5 1.4ghz a 500gb ssd).. Popravdě na to co dělám to stačí - itunes, filmy (i přes airplay do tv), net, úprava fotek v RAW ve photoshop elements, wot, diablo 3 a starcraft 2.. Někdo řekne že to je k ničemu protože na jeho práci je to prostě málo.. Novej bych určitě teda koupil s 8gb ale i ten co mám pořád jede moc pěkně a práci udělá..Diky, to jsem potřeboval vědět.
Já bych se s dovolením taky připojil k tomuto vláknu. Také mě láká Mac, chci ho zkusit a proto se mi nechce do něj moc investovat. Potřebuji ale, abych na něm rozjel Autocad 2015 - pouze pro 2D kreslení, 3D nedělám a pak nějaký textový editor na zprávy....
Rozjedu to taky na nějakém starší macbook nebo případně imacu? Myslím, že by to nemusel být takový problém.. Díky všem