Zavřít reklamu
  • Rada o kúpe MacBook #43799

k007 píše:
    tak modely 2020 uz nemaji butterfly ne?

doporucil bych novy protoze - zaruka, podpora, dlouha zivotnost, baterie v kondici...

bude to jen o tom kolik chcete / muzete si dovolit utratit

jaky mate rozpocet?

V optimalizovaném programu se dá editovat dobře i na starších model. I použitý model může mít záruku. S těmi chybami u 2016+ modelů je lepší koupit late 2013 nebo 2015 - řek bych, že vydrží déle. Baterie se dá později vyměnit.

Rada o kúpe MacBook #43800

Filip píše:
    Uprimne skor novší model + externy disk.. 2015už sú celkom dost stare

Není jedno, jak je starý?

Rada o kúpe MacBook #43804

Samozrejme ze je. On si chce kúpiť stroj predpokladam na ďalších par rokov. Samozrejme ze 15tka v pohode zvládne vyššie popísanú činnosť. Ale úprimne je to už 5 rokov starý stroj, ktorý za ďalších par rokov nebude mať skoro ziadnu hodnotu a za dva roky ani aktualizacie.. Moj nazor kúpiť zakladny 2020. Sice je tam 8gen i5 ale aspon sa zbaví tej hlupej klavesnice a dostane 256gb SSD. Idealne priplatit na 512gb disk a bude vystarany na minimalne 5 / 6 rokov.. A za ďalšie predpokladam že on chce mac kupovať nový a nie bazarovy. Je to cele otazka budgetu, ktory nam on neprezradil. Ak na to nema tak nech ide do 2015. Ak na to má tak zvazil by som pockať ešte mesiac na apple silicon, kde sa predpoklada ze tie 2020 s intel čipmy zlacneju

Rada o kúpe MacBook #43805

**samozrejme ze nie je

Rada o kúpe MacBook #43873

Zdravím,

ďakujem veľmi pekne za rady. Môj budget je max 20 000 kč. Chcem kupit pouzivany, nakoľko si myslí, že nový je pre mna zbytocne kupovat. Co sa tyka tych videi, tak v podstate mi je jedno v akom budem pracovat programe, robil som aj vo Filmore a bol som celkom spokojny. Len mi ide o to aby mi to nesekalo. Určite by som ho chcel mať na min. 3 roky.
    Vedeli by ste mi poradiť, aky laptop by bol teda pre mna najlepsi ?
    Rozmyslal som, že kupit aj iny laptop ako Mac za tento rozpocet ? Myslite si, že by bolo lepsie kupit nejaky laptop s windowsom ?
    Ďakujem veľmi za rady

Odpověď na: Rada o kúpe MacBook

celý text

.