Zavřít reklamu
  • Výkon Macbooku Pro 13" #2328

Dobrý den, vlastním 13" Macbook Pro 2015 v konfiguraci s i5 2,7GHz, 8GB ram a grafikou Intel Iris Graphics 6100, macOS HS. Chtěl bych se vás zeptat, jaké máte zkušenosti s výkonem těchto modelů. Docela narážím na limity procesoru i grafiky, kdy celkem často dochází k přehřátí. Pro běžnou práci je vše, až na pár kousků sw, relativně ok. Když ale například syn zkoušel pár starších i novějších her (jedničkový starcraft, mad games tycoon, cs:go...), ntb nevydržel snad ani 10 minut a došlo k resetu, což mě docela překvapilo. Občas jelo chlazení na max, občas ani neseplo. Vždyť například starcraft utáhla kdejaká plečka. K ménu dotazu - je u těchto modelů přehřívání i při takto staré hře běžné? Nebo je na místě hledat příčinu? Předem děkuji

Výkon Macbooku Pro 13" #9844

Myslím že to v pohodě asi není - pokud není viníkem obal macbooku nebo silikonový kryt na klávesnici.
    Může se pak stát, MB dostatečně nevětrá boky a klávesnicí.

Mám vlastní zkušenost z retina MB-Pro, že pokud při spuštěné 3D app, zapomenu silikon kryt proti přelití klávesnice, rzohučí se větráky během pár minut - kryt pak hned sundám a pomůže to. Do nouzového vypnutí to jet nenechávám.

Výkon Macbooku Pro 13" #9845

MacBook nieje určený na hry ... je to kancelársky a pracovný stroj teda office Photoshop strih videa atd určite nie na hranie hier ...

Výkon Macbooku Pro 13" #9846

Integrovana grafika Intel Iris opravdu neni urcena pro hry 🙂

Výkon Macbooku Pro 13" #9847

Děkuji za odpovědi 🙂
    Samozřejmě mi nejde o hry. Ntb mám primárně na práci. Hru jsme vyzkoušeli jednou, dvakrát. Chápu, že to z dotazu vyznělo, jako pařmenské doupě. Jen mě to docela, obvzláště u starších kousků, dost překvapilo. Primárně si myslím, že ani nejde o grafiku, ale o nedostatečné chlazení cpu. Mám s ním problém i s pracovním sw (psd, docker, etc.), kdy občas dojde k resetu - děje se od začátku. Zajímalo mě, zda je chlazení vzhledem k tenké konstrukci opravdu tak špatně vyřešené, případně zda může jít o nějakou závadu a důvod k reklamaci.

Odpověď na: Výkon Macbooku Pro 13"

celý text

.