Zdravím.
Pořídil jsem otci iphone 11 a vyskytnul se problém s připojením v autě. Auto je Nissan Qashqai 2019.
Jedná se čistě o propojení telefonu s s handsfree auta. Žádný Nissan connect ani Apple Carplay, neboť to vyžaduje propojení kabelem, což je mimochodem v roce 2020 a ještě k tomu u Apple docela ostuda.
Telefon jsem spároval přes bluetooth a všechno povolil.
Problém je, že nelze do auta stáhnout telefonní seznam ani historii atd. Když teď někdo volá, tak nevidím jméno volajícího ale jeho číslo.
Při příchozím hovoru vyzvání telefon a ne auto. Nevíte někdo co s tím?
Zkusil jsem telefon znovu spárovat, všechno povolit, ale žádná změna.
S jeho starým android telefonem to fungovalo bez problémů.
Díky.
-
Meˇ pomohlo vymazat vsˇechna ulozˇena´ nastaveni´ v autora´diu a pak vsˇe povolit a pa´rovat.
bezdratove carplay umi i moje stare SEcko
vse je pak vec podpory automobilky ci vyrobce autoradia
quashqai = dacia duster
je to stejna platformacili nevidel bych to za problem ze strany apple
Bad. píše:
Meˇ pomohlo vymazat vsˇechna ulozˇena´ nastaveni´ v autora´diu a pak vsˇe povolit a pa´rovat.Dík. Zítra zkusím.
k007 píše:
bezdratove carplay umi i moje stare SEckovse je pak vec podpory automobilky ci vyrobce autoradia
quashqai = dacia duster
je to stejna platforma
cili nevidel bych to za problem ze strany apple
Aha. Koukal jsem na web Nissanu a tam píšou, že v případě ios se musí telefon připojit lightning kabelem do prvního usb a bezdrát je možný jen u androidu. Zítra to zkusím řádně prozkoumat. Třeba ta informace není už aktuální.....
drtiva vetsina zarizeni jese carplay po kabelu
ale aftermarket premiove nodelu autoradii imi i wireless
a ohledne AndroidAuto je to jeste slozitejsi, standard kde to bezi je android 10
vse pod android 10 se musi nainstalovat bokem, appka AA neni v marketu, alespon nebyvala. S kazdou aktualizaci se to muselo znovu nahrat. Bezdratove AndroidAuto umi mala hrstka telefonu, par premiovych samsungu, o dalsich nevimI když můj příspěvek není pomoc při řešení problému ale nedá mi to napsat že když to tak čtu tak se divím že i obyčejný Pioneer co mám v autě umí vše perfektně přes bluetooth s mým Xr a automobilky se svými originál autorádii s tím mají problém.. 🙁
Jirka píše:
I když můj příspěvek není pomoc při řešení problému ale nedá mi to napsat že když to tak čtu tak se divím že i obyčejný Pioneer co mám v autě umí vše perfektně přes bluetooth s mým Xr a automobilky se svými originál autorádii s tím mají problém.. 🙁No já doufám, že to nějak rozchodím.
Otec to auto kupoval loni a připlácel si 40.000,- za ten systém s rádiem oproti standardní výbavě. Ale co koukám po internetu, tak výrobci s carplay a androidauto dělali docela dlouho drahoty.
Jestli se mi to podaří, tak potom napíšu, kde byl zakopanej pes.na carplay musi byt povolena siri
jinak muzete zkusit do autorizaku jestli neni nejaky software update pro auto
k007 píše:
na carplay musi byt povolena sirijinak muzete zkusit do autorizaku jestli neni nejaky software update pro auto
Teď jsem do toho chvíli koukal a system v autě jsem aktualizoval. Carplay jsem zavrhl, protože skutečně funguje jenom po kabelu, jak jsem zjistil. Alespoň teda v autě není v menu jiná volba než usb.
Ani po té aktualizaci to ale nefunguje jak má.
Ještě zkusím ten reset, až bude čas.
Asi bych se možná měl už pomalu přesunout na nějaký autofórum.....Tak dnes jsem provedl ten reset v autě. Nepomohlo. Ale zjistil jsem, že problém je asi v iphonu. Když auto spáruji s mojí sedmičkou, tak je vše ok. Dokonce automaticky funguje bezdrátově carplay. Takže další pokus bude reset jedenáctky. Jenom je mi divný, že úplně nový telefon na kterém se v podstatě nedělalo nic než, že proběhla aktivace a vytvořil jsem apple id má hned takový problém.
Tak jsem telefon i auto aktualizoval a resetoval a dostal jsem se do stavu, kdy si auto alespoň stáhlo kontakty a je vidět kdo volá. Jinak při příchozím hovoru stále vyzvání telefon místo auta. Carplay nic.
Vím o dalších lidech se stejným problémem s Hondou a Nissanem vs iphone 11. Nepomohl jim ani servis.Jak jsi to rozchodil, mám ten samý problém na svém Nissan qashqai 2020. Telefon je Iphone 13 pro a taky se mi nestáhne telefonní seznam do auta. Předchozí Huawei P30 byl naprosto bez problémů.