Zavřít reklamu
  • Zaplněné úložiště #47782

Ale vzdyt to pisu… polozka “Ostatni” je mezipamet a zabira od 3GB nahoru, vetsinou kolem 5-7GB. Tou mezipameti je mysleno to, ze v teto sekci jsou nactene casti ruznych aplikaci, tak aby mohli bezet na pozadi nebo se rychle spousteli.

Ja nevim cemu se divis. Poridis 16GB, nejlevnejsi variantu a pak si stezujes ze tam neni dostatek mista…
    Neznam zarizeni, ktere by melo “separatni” pameti na system a udavanou hodnotu pameti ciste pro uzivatele. Vzdy je to jen jedna pamet.

Na Androidu si zedituj co chces aby ti to fungovalo dobre. Uzivatele iP tohle delat nemusi a nepotrebuji.

Sic mam 32GB varianty, ale ani se starym 5C 16GB jsem nikdy nemel problem. Protoze jsem mel v nem jen to, co pouzivam. Modni zbytecnosti nejsou potreba, stejne tak neni potreba mit na kazdou blbost aplikaci…

Zaplněné úložiště #47784

Někdy stačí jen smazat histrorii v Safari - Nastavení/Safari/sjet níž na Smazat historii a data stránek.
    Ačkoli to u iP s 256GB nepotřebuji, tak jsem to jen cvičně zkoušel a uvolnilo to 1,3GB 🙂
    Jinak, a teď nevím, jestli si to dobře pamatuju, se kompletní mezipaměť u starších iP dala smazat podržením hlavního/bočního tlačítka (Power button) dokud nenaběhne vypínací obrazovka, a pak stisknout domovské tlačítko (Home button) pro návrat na hlavní obrazovku. Ale jsou to téměř 3 roky co jsem měl iP7, takže si už nejsem jistý, jestli to takto ještě funguje 😉

Zaplněné úložiště #47790

Díky za podněty.
    Píšu to stále dokola, dcera tam žádné blbosti nemá, osobně jsdem jí všechno vyčistil, vymazal všechny historie a vyházel aplikace.
    Má tam pár fotek, videí a pár her, které v součtu zaberou cca 3 GB. Systém i s mezipamětí naopak zabere skoro 12 GB.

Mně připadá od Apple nefér prodávat telefon s 16GB nerozšířitelnou pamětí, když ví, že systém jim zabere 11 GB.
    Nechat uživateli 5 GB je na dnešní poměry opravdu zoufale málo, obzvlášť když z 16 GB je využitelných asi jen 14,9 GB.
    To je jako by někdo vyráběl auta s nádrží na 50 litrů, ale mohli jste do ní načerpat jen 10 litrů. Asi Vás to taky brzo dopálí, co je to za nesmysl.

A nechte si prosím připomínky k tomu, že jsem pořídil dceři 16 GB telefon. Kdo mohl při koupi vědět, že OS sežere těch obludných 75% paměti? To jsem měl být jako věštec? Kdybych to věděl, tak asi koupím s větší pamětí.

Zaplněné úložiště #47797

Nezlobte se na mě, ale telefon s 16GB úložištěm je model starý řadu let a plně odpovídá tehdejším požadavkům. Ano stále se někde prodává, ale Apple jako takový jej už vážně neprodává alespoň 4 roky. Navíc, současný iOS je o dost jiný než ten, se kterým tyto telefony šly na trh (přestože vypadá pořád stejně, ten iOS), a protože programátoři zparchantěli, je jim správa úložiště fuk. Bohužel.
    Co ještě zkuste je v nastavení přejít do správy úložiště a jak je úplně dole položka "ostatní" nebo jak se to jmenuje, tak to tam najeďte a počkejte tak 15 min. mě se to potom vždycky zmenšilo. Ale možná je to dnes už jinak, iOS už nemám nějaký ten pátek (zlatý Android)a v mém okolí nikdo nemá v iP tak malé úložiště, takže to neřeší. Snad Vám to nějak pomůže.

Odpověď na: Zaplněné úložiště

celý text

.