Zavřít reklamu
  • Icloud #42599

Mam dotaz na icloud. Na svem telefonu a macbooku mam nastaven icloud - vse jde jak ma, veskere fotky se mi ukladaji na icloud, v telefonu nezabira zadne misto.
    Chtela jsem to same nastavit tete na jejim macbooku - icloud 200GB, ale veskere fotky jsou ulozeny stale v pocitaci, i kdyz jsou ulozeny na cloudu.. Poradite mi prosim, kde je teda chyba? Zkusit odhlasit z pc z apple ID, smazat fotky z pc, znovu prihlasit s uz se fotky stahnou z cloudu?
    A pokud cloud funguje jen jako nejaka optimalizace, proc mi to na mobilu funguje normalne tak, ze mam vse na cloudu a v telefonu nic?

dekuju za odpoved

Icloud #42600

Nejdříve si dovolím trošku moralizovat. Mít fotky jen na iC je opravdu neskutečný hazard. Nepůjde vám internet, někdo vám hackne účet a smaže obsah, iC utrpí fatální poškození a ztrátu dat, atd. atd. Stát se může cokoli a přijdete rázem o všechny fotky.
    Pravděpodobnost, že se současně "pokazí" 2 úložiště (telefon nebo počítač + iC) je již velmi nízká, v podstatě se limitně blíží nule. Proto jakékoli další úložiště paralelně s iC je jen a jen dobře. Vždy si zálohujte jetě jinam to, co by vás mrzelo, pokud o to přijdete.

A teď k tomu počítači. V nastavení fotek v počítači nebo nastavení synchronizace s iC má být položka ať se fotky v počítači mažou po nahrátí na iC. Ale, jak píši výše, toto je potenciální "kámen úrazu". Nejdená se totiž o zálohování, ale o pouhou synchronizaci dat. V jednom zařízení smažete, smaže se všude a navždy.

Icloud #42605

Fotky nemazať - pokiaľ ich zmažete v Macu, tak sa zmažú aj na iCloude aj v mobile.
    V Macu v app Fotky v Nastaveniach - zaškrtnúť Optimalizovať úložisko Macu - Nechá vám v Macu asi 1GB fotiek - väčšinou náhľady v malej veľkosti - ak si chcete nejakú pozrieť v reálnej veľkosti, alebo s ňou akokoľvek pracovať, vždy ju bude sťahovať s iCloudu (prípadne jú uloží v rámci toho cca 1GB)

Icloud #42606

Dekuju moc za info.. Ve fotkach smazani po nahrani na cloud nevidim :/ .. fotky prave zabiraji i tak kol 60GB.. i kdyz jsou na cloudu a mam tu optimalizaci.. uvidim, jak budu u pc, zda se neco zmenilo..

Icloud #42611

Bebe - ta otpimalizácia úložiska funguje podobne aj pri iCloude (necháva súbory ktoré používaš) a ak máš dosť voľného miesta tak ti ich tam kľudne nechá - ak si napr zapraceš ďalších 10GB je možné, že 10GB z nich uvoľní a tak dookola... proste Fotky aj iCloud využívajú miesto kým sa dá.

Odpověď na: Icloud

celý text

.