Ahoj,Dobrý den.. nedávno mi přišel mail s platbou na aplikaci, kterou jsem nikde na svých účtech nenašla. Bylo to sice jen 80kč, ale mám strach, že časem by se to mohlo zvyšovat. V historii stahování a v platbách jsem nic takového nenašla a po rozkliknutí onoho výpisu účtu mi Anivir hlásil možnost podvodného mailu. Máte s tím někdo zkušenosti? Nebo jak poznám, že je mail opravdu od Apple? Není nějaká možnost, že když na Apple nezaplatíte aplikace, že se prostě vypne a mail vám vůbec nepřijde? Předem děkuji.
-
Podle adresy, ze které zpráva přišla, lze docela snadno poznat, jestli to je od Applu nebo ne.
Nic, ignorovat. Před měsícem mi přišlo něco podobnýho. Na 400,- ze zařízení iP7 (nemám) na mail, na kterém ani nemám registrované Apple ID. Email končil @slax7714.com, takže vesele letěl do koše.
Jedná se o phishing ... nedávno mi to přišlo 2x (platby za nějaké hry v App Store). Na nic neklikat, vůbec nereagovat, přesunout do složky Spam (nebo Nevyžádaná pošta) a přeposlat na "reportphishing@apple.com".