Zavřít reklamu
  • iPhone 7 a NFC #1823

Zdravím. Mám na vás dotaz. Jsem jablíčkářka už dlouho. A do teď jsem funkci NFC nepotřebovala. Jenže jsem si pořídila novou chytrou pračku a abych ji mohla využít na 100% potřebuji komunikaci iPhonu a prachy přes NFC. Při koupi jsem se dotazovala prodejce, zda mi to bude fungovat s iPhonem. A odpověděl, že ano. Že to podporuje iOS. I v návodu u pračky je uvedeno, že podporuje iOS. Aplikaci lze stáhnout v App Store. Ale až po 2h řešení servisem LG ( protože mi to samozřejmě nejde) mi bylo řečeno že iPhone nepodporuje NFC a tudíž mi to nikdy nepujde. Na otázku proč je výrobcem uvedeno ze podporuje iOS mi už odpovězeno nebylo. Tak se ptám, zda je možné to nějak udělat ( vypátrala jsem, že by iPhone 7 čip pro NFC měl mít). Nevíte někdo jak? Nemáte někdo podobnou zkušenost? Děkuji

iPhone 7 a NFC #8732

Ahoj, co jsem se dočetl, tak sice NFC čip Iphony obsahují od IPhone 6, ale je blokován pouze pro Apple Pay's.
    S příchodem iOS 11 je možné využívat NFC na iPhone 7 a novějších.
    Na App Storu je už dost aplikací (NFC Reader, NFX Actions, ...), které umí NFC číst.
    Stáhni a vyzkoušej.
    Já nemám zařízení s NFC, abych to mohl zkusit.

iPhone 7 a NFC #8733

Z toho co ja viem NFC ma, ale Apple je striktny ktore app ho mozu vyuzivat, myslim ze momentalne len  pay. Takze pokial pracka nema wifi tak neviem ci to nejako sparujes pomocou NFC...

iPhone 7 a NFC #8734

osobně si myslím, že ta pračka a apka v iphonu musí fungovat i bez NFC. největší omyl totiž spočívá v tom, že NFC se nepoužívá pro přenos dat, ale pouze pro identifikaci mezi zařízeními a datový přenos se dále uskuteční přes BT nebo wifi. NFC jenom usnadní spárování a odpadá nutnost ručně vyhledat a spárovat. To NFC zajistí tím, že funguje na vzdálenost řádu centimetrů, tím je zaručeno, že se opravdu jedná o zařízení, které chcete spárovat vyskytující se ve vaší blízkosti a nejde třeba o pračku u sousedů o patro pod vámi 🙂 každopádně ten přenos iphone/pračka bude pravděpodobně přes BT, proto bych se podíval v teefonu do nastavení BT jestli je tam pračka vidět. pokud tam nebude, bude možná na pračce nějaká možnost nastavení "viditelnosti" . to je můj názor, možná se diametrálně mýlím.

• Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.
.