Zavřít reklamu
  • iPhone X z USA #1593

Zdravíčko, v pátek odlétám na měsíc a půl do USA, a měl bych zálusk na zakoupení nového iPhonu X za krásných 999$ v NY přímo v Apple Storu. Bohužel absolutně netuším, jak je to následně s českými pásmy signálu LTE a volání. Volal jsem na Apple podporu a přepojili mě až na paní v nejvyšší technické podpoře a ta mi řekla, že pokud zakoupím iPhone v USA tak nebude žádný problém s českým operátorem a že údajně nikdy nebyl takový problém. Ale já jsem slyšel, že se musí nějak odblokovávat pásmo nebo co...? Že to stojí dost peněz atd. Tak mě paní přesměrovala na specifikace a v sekci Cellular and Wireless vidím 2 modely, ale mají stejné FDD-LTE a TD-LTE frekvence. Takže neví prosím někdo, jestli to bude problém, nebo prostě zakoupím to co budou mít v kamenné prodejně v NY a spustím zde v ČR s Vodafone SIMkou a poběžím klasicky bez problémů? Díky!

iPhone X z USA #8153

Bylo by možné zakoupit jeden navíc? Ohledně zálohy bychom se domluvili

iPhone X z USA #8154

Hehe myslím si že těch zájemců by se našlo tolik že by ani cestovní taška nestačila 😀 Ale není to jen tak jednoduché , bohužel dokonce si myslím že i sám honza bude muset nechat v americe krabičku a domu si odveze jen iPhone X a nabíječku se sluchátkama . Jinak odpověď na příspěvek : Myslím si že by s tím neměl být absolutně žádný problém všechno by mělo fungovat bez problému . Nic méně asi rada pro spousta lidí kterejm by nevadila roční záruka nebo to že si dovezou jen telefon domu tak v dnešní době se zpáteční letenky dají sehnat až neskutečně levně tak by stálo za zvážení si zaleťet . Buď dáš 30k tady a budeš mít iPhone X s 2 roky záruky nebo Dáš 22k v americe ale pořídíš si k tomu fajn zážitek v úžasné zemi a podíváš se do pravého Apple storu

iPhone X z USA #8155

Buď musíš koupit iPhone s označením Factory unlocked (SIM FREE)...většinou je k dispozici do měsíce po zahájení prodeje pro operátory. A druhá varianta je koupit telefon určený pro operátora AT&T ...ten je “údajně” neblokuje. Každopádně 999$ je cena bez místní daně (každý stát ji má jinou), ale je to do 10%. A nevím jestli 999$ není základní cena s úvazkem u operátora. Když se podíváš na stránky apple.com tak u iPhone 8 je varianta SIM-FREE, ale u iPhone X zatím ne. A jinak co se týče vyhazování krabičky tak můžeš být v klidu a normálně jí dát do kufru....není to žádné drama.

iPhone X z USA #8156

Dej pak vědět, jak to probíhalo!

• Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.
.