Zavřít reklamu
  • Apple watch špatně měří počet pater #8548

Ironside píše:
    Jsem si neuvědomil,že iPhone 7 má taky barometricky senzor 🙁 moje chyba
    Nicméně je otázka,jak se vypočítává stoupání a klesání. Okolní tlak se přeci mění na stejném místě bez ohledu změny nadmořské výšky,takže musí docházet průběžně ke kalibraci pomoci GPS.Tak jestli v tom není problém...
    Takže si myslím,že když jeden přístroj ztratí GPS signál,tak v průběhu dne se přesnost barometrickeho senzoru, díky přirozené změně tlaku,mění a proto ty rozdíly.
    Mám to odskousene na GPS přístrojích typu Garmin

Apple watch špatně měří počet pater #8549

adbernau píše:
    Důvod ke kalibraci pomocí GPS tu jistě je, jinak by výsledky byly v delším časovém horizontu velmi nepřesné - okolní tlak se vlivem počasí neustále mění. Pokud jsi někdy měl ABC hodinky, tak tam je vždy možnost (spíše nutnost a čím častěji tím lépe) kalibrace, a to buď zadáním nadmořské výšky nebo pokud mají hodinky GPS tak pomocí ní. Takže ten závěr je velmi logický.

Okej, nehádám se. 🙂 I tak se bojím, že mě to dále neposouvá, protože ty moje rozdíly jsou každodenní a často (nejčastěji?) v oblastech, kde GPS signál vůbec není dostupný. No uvidíme, co na to servis.

Jen mě krapítek vytáčí, že poslední dva dny jsou víceméně v pohodě. cca 10 dnů bylo špatných a teď nic. Tak se bojím, že mi servis řekne, že na nic nepřišli. Počkám si tedy ještě na jeden špatný den a letím reklamovat 🙂

Apple watch špatně měří počet pater #8550

"Tak jestli v tom není problém.."
    Já si myslím, že přesně v tomhle problém bude. Logicky - pokud nemá iP nebo AW GPS signál, tak začně měřit výšku pomocí barometru. No a pokud není ani jeden z přístrpjů a) a člověk je delší dobu v budově... Měl jsem před časem Garminy Fenix 3, a tam pokud se nekalibroval aspoň jednou za den barometr (resp. výškoměr), tak 50-60-80 metrů odchylka byla celkem běžná. Takže u toho celodenního kancl divingu těch 20-40 metrů bych řekl že je tak akorát.

Apple watch špatně měří počet pater #8551

Okej. Jen mi přijde divný, že jsem zatím (alespoň dle pana Google) jedinej na světě, kdo něco takovýho řeší. Kdybys mi napsal, že se ti to děje taky, moc bys mě potěšil .)

Apple watch špatně měří počet pater #8552

Tak po dvou dobrých dnech už je zase všechno (promiňte moji francouzštinu) v hajzlu. Dneska mi patra naskakujou, že ani netuším, co se děje. Většinu dne jsem doma, vyjdu ven a 3 hodiny mi skáče jedno patro za druhým.

Kdyby to byla kalibrace, tak pochopím jednorázovou změnu, ne ale 10 přidaných pater v naprosto nahodilých intervalech v tak krátkém časovém úseku. iPhone proti hodinkám samozřejmě měří všechno jak má být.

Takže si ještě užiju víkend a pak poletěj rovnou do servisu.

Odpověď na: Apple watch špatně měří počet pater

celý text

.