Zavřít reklamu
  • Rodinné sdílení – tarify #49031

Dobrý den, může mi, prosím, někdo poradit s nastavením rodinného sdílení. Zatím si sám pro několik zařízení platím auto iCloud 200 GB. V současné době mám využito zhruba 175 GB. Protože jsem nově přesvědčil manželku na Apple, tak jsem ji chtěl přidat do rodinného Sdílení převážně za účelem Sdílení celé knihovny fotografii nic jiného pravděpodobně nebudeme používat. Soubory ani nic ostatního primárně sdílet nemusíme. To se týká I nákupu. Předpoklad je že v iCloudu využije max 30 GB pro zálohu zařízení. Proto se mi moc nechce kupovat 2T iCloud - nebude využit. Víte prosím někdo o nějaké cestě abych ji mohl koupit iCloud 50 GB a mohli jsme sdílet oboustranně kompletní knihovnu fotografií? Asi by mě vyhovovalo používat dohromady můj iCloud 200 GB a její iCloud by byl jen na zálohu jejího zařízení. Víte někdo jak to nastavit? Moc děkuju za jakoukoliv radu.

Rodinné sdílení – tarify #49070

Michalz píše:
    Dobrý den, může mi, prosím, někdo poradit s nastavením rodinného sdílení. Zatím si sám pro několik zařízení platím auto iCloud 200 GB. V současné době mám využito zhruba 175 GB. Protože jsem nově přesvědčil manželku na Apple, tak jsem ji chtěl přidat do rodinného Sdílení převážně za účelem Sdílení celé knihovny fotografii nic jiného pravděpodobně nebudeme používat. Soubory ani nic ostatního primárně sdílet nemusíme. To se týká I nákupu. Předpoklad je že v iCloudu využije max 30 GB pro zálohu zařízení. Proto se mi moc nechce kupovat 2T iCloud - nebude využit. Víte prosím někdo o nějaké cestě abych ji mohl koupit iCloud 50 GB a mohli jsme sdílet oboustranně kompletní knihovnu fotografií? Asi by mě vyhovovalo používat dohromady můj iCloud 200 GB a její iCloud by byl jen na zálohu jejího zařízení. Víte někdo jak to nastavit? Moc děkuju za jakoukoliv radu.

Nejsem si vubec jisty, jestli po technicke strance je sdileni cele foto knihovny (foto obsah tveho iCloud, respektive tvych zarizeni podtvym iCloud uctem) je vubec mozny.
    Ale urcite nebude zadny problem, i v zakladnim 5GB free tarifu, si dat sdilene album. Nahravaji se do nej sice zmensene fotky, ale mam za to, ze se nepocita do kapacity iCloud.

Rodinné sdílení – tarify #49246

Dobry den, NAS samozřejmě vlastním několik let. Tam mám zálohování vše především v původních formátech. Na iCloud mám již upravené fotografie. Co se týká počtu fotek, tak ano, mám jich mnoho. Když hodně cestujete…

Rodinné sdílení – tarify #49247

Nakonec jsme nesdílel po letech (co rok jedno sdílené album). Pokud si dobře pamatuji, tak sdílené album má limit max. 5 tis. fotek. Zda se, ze se doopravdy nepočítají do kapacity. Ale sdílená alba mají spousty omezení oproti klasickému albu - nemožnost řazení, nepřenesení metadat, atd.

Rodinné sdílení – tarify #49249

Metadata se ti prenesou, stejne u jakehokoliv posilani/sdileni/nahravani, pokud je povolis. Pokud to nemas povolene, tak se ti logicky neprenesou.

Rodinné sdílení – tarify #49251

Povolené jsem to měl. Možná se přenesou, ale app s nimi nepracuje. Například místa. Nelze dle nich vyhledávat.

Evidentně AirDrop a sdílená alba fungují jinak.

Teď jsem to testoval na 2 fotkách

Rodinné sdílení – tarify #49256

Tak samozrejme ze AirDrop a Sdilene album funguje jinak, kdyz je to uplne rozlicna sluzba… Ale u obou sluzeb, a nejen techto, plati stejne povoleni o prenaseni metadat ve fotografiich.
    Prosim pochop ze “sdilene album” je prostor o sdileni fotek a ne o zobrazovani mapovych lokaci metadat. To ale nemeni nic na tom, ze tam ty data jsou, pokud to je povolene.

Odpověď na: Rodinné sdílení – tarify

celý text

.