Dobry den, mel bych dotaz ohledne prevodu tabulek Numbers do excelu.
Numbers bezne umi exportovat tabulky do excelu a donedavna vse bez problemu fungovalo. Az jsem nainstaloval excel do Macu a zjistil ze je placeny a stejne ho nevyuziji tak jsem ho odinstaloval. Od te doby, kdyz prevedu Numbers do excelu a nasledne chci otevrit soubor s priponou xlsx tak ho mac neotevre protoze byl excel odinstalovan. Jak ho tedy mac oteviral pred tim nez jsem excel nainstaloval a co musim udelat aby vse opet hladce fungovalo? Dekuji moc za radu
-
Změn si v nastavení aby ho oteviral v numbers. Ono to ted hleda excel a numbers ignoruje. Klasika jak windows když si nastavíš v defaultu VLC místo VMPlayeru apodobně
Jj, to ted funguje, ale pred tim dokazal otevrit i soubor xlsx po exportu z numbers. Ted pise ze nema program pro otevreni. Stahl jsem znovu excel ale uz je zpoplatneny nebo jen pro nahled.
DikyMarku, stahnutim MS excel jsi “rekl” systemu ze misto numbers ma pouzivat excel. Ty mu to ted musis “rict” zpatky tak, jak ti radi Mikael.
Dekuji za rady zkusim mu to tedy vysvetlit pres nastaveni. Jen mi je zahadou ze nez jsem excel stahnul dokazal otevirat soubory wxportovane z numbers do excelu otevirat. Potom jsem hloupe nainstaloval a odinstaloval excel a uz po exportu z num do xls nedokaze soubor s priponou xls otevrit