Zavřít reklamu
  • Macbook eject disk #47369

Zdravím, rád by som sa dozvedel viac o mojom probléme: mám macbook Air a k nemu neustále pripojený externý disk WD, pri najmenšom pohnutí sa disk vysunie a samozrejme nefunguje. Musím ho dať opraviť na mojom prastarom macbooku z r. 2008, tam to disk utility zvládne bez problémov, pričom nový ani náhodou a nejde to samozrejme ani cez terminál. Mám teda neustálne nosiť so sebou dva notebooky, alebo je Apple taký geniálny, že sa to dá vyriešť aj nejako inak? Vďaka za info.

Macbook eject disk #47372

Pri nejmensim pohnuti ceho? Aira? USB kabel. Pohyb disku? Blby disk.

Macbook eject disk #47373

Jenoducho, keď sa vytiahne kábel, musím dať opraviť disk na starom macu, to je problém. Voľakedy som ani neuvažoval dať "eject disk" len som vytiahol kábel a bolo a smial som sa windows používateľom, ktorí to robili. Teraz?

Macbook eject disk #47374

...inu, celou dobu to děláš totálně špatně a teď na to dojíždíš. Disk nikdy, ale opravdu nikdy, neodpojuješ pouhým vytažením kabelu z počítače. Prostě to tak je. Celý disk sis ......... a je potřeba jej celý komplet opravit. A udělej to dřív, než přijdeš o všechna data.

Macbook eject disk #47376

Ok, skusím tedy psát po česky. Disku nic není, ani jsem ho... ani o data nepřijdu. Samozřejmě disk odpojuji cez "eject", protože mně k tomu "progres" applu donutil. Jde mi o to, že když komp restartuji, nebo se disk mechanicky a náhodou odpojí z kompu, tak pak: musím jít na muj starý komp, dát repair disk v disk utility, čekat cca 20minut a pak je disk ok. Na novém, disk utility nespraví nic, terminál taky. Tak tedy: když nemám se sebou starý mac na kterém to opravit jde, jak na to. Existuje nějaká disk utility, kerá to zvládne? Nebo nějaký jiný spusob? Nebo co? Fakt mám brut nervy na celý apple, který jde do... rychlostí světla. Před 15 lety to bylo jinak.

Macbook eject disk #47378

Vsadim se s tebou ze nemusis 😉 me se to taky parkrat stalo a on se ten disk po case zase pripoji 😉 a mnohem rychleji nez kdyz hledas stary mac a 20 minut opravujes v disk utility 😉

Ale stale jsi neodpovedel na mou otazku. Resis nasledky ale neresis pricinu…

Macbook eject disk #47380

OK, vďaka za radu. Skúsim teda počkať, ale neviem, neviem... No príčinu neviem...proste ten disk by sa nesmel nikdy pohnúť, keď zavadím o komp a pohne sa viac, tak je disk vypojený a nič... musím sa ovládať, aby komp aj s diskom neleteli z okna a ak by bol pod oknom kuchár Tim, tak za ním hodím asi aj stol v tej chvíli... dnes sa mi to stalo 2x, raz som zlým smerom položil slúchadlá, a tie sa, svine, dotkli kábla a bolo.

Macbook eject disk #47381

No čakal som a disk pravdaže nenabehol.

Macbook eject disk #47382

No a teraz nabehol, musel som len vytiahnuť a opať zastrčiť kábel a počkať pár minút. Dúfam, že to takto bude fungovať. Ďakujem veľmi pekne za radu. Samého by ma to nenapadlo, nemám trpezlivosť. 🙂

Macbook eject disk #47383

Ano, to jde z tveho psani poznat ze nemas trpelivost a resis radeji jine veci a brbles.
    Opet, resis jen nasledek a neresis pricinu… A pricina je, ze se ti odpojuje disk. Az zjistis a vyresis pricinu odpojovani disku, tak nebudes muset resit nasledek.

Macbook eject disk #47386

špatný kabel nebo špatný port v počítači nebo na disku nebo obojí dohromady nebo nizký proudový výkon připojovacího portu počítače atd. Má ten disk externí napájení?

Macbook eject disk #47387

Externí napájení nemá. Je to taký obyč WD element, mám ich tri podobné. Disk je zapojený buď cez hub, alebo napriamo. Vždy je to ale tak, že rukou zavadím o kábel, alebo pohnem kompom, proste sa mechanicky vysunie, takže to je moja chyba. Neprospieva tomu asi ani fakt, že komp tak 5-10x denne musím natvrdo vypnúť, keďže dúhové kolečko sa točí a točí...

Macbook eject disk #47388

No tak je to kabelem a nebo konektorem primo na disku…

Ty jako, ty tady brblas jak jde Apple do … ale zajimalo by me co s tim notasem delas 😀 ja nevypnul skoro pul roku a to jsem vypnul/restartoval jen kvuli aktualizaci 😀

Macbook eject disk #47389

🙂 no to neviem, normálne na tom robím, ale zaujímavé je, že ho musím vždy reštartovať nie pri práci, pri browsovaní. Voľačo spravím príliš rýchlo a už vidím dúhu. No a vtedy musím komp natvrdo vypnúť, lebo by sa dúha točila donekonečna. Ale je pravda, že pár krát letel aj na dlažbu a jeden roh má dosť brutálne nabúraný, tak je možné, že je vnútri niečo poškodené, aj keď to by sa isto takto neprejavovalo....Vďaka za rady ešte raz!

Macbook eject disk #47400

no, já bych řekl, že ten tvůj počítač je zralý na čistou přeinstalaci 🙂

Odpověď na: Macbook eject disk

celý text

.