Zavřít reklamu
  • Blbnutí iMessage #46420

Zdravíčko,

chtěla jsem se zeptat – často se mi stává, že odešlu zprávu z iPhonu přes iMessage, která se nedoručí tomu druhému člověku nebo mu dojde po dlouhé době. Appka mi ale nenahlásí žádnou chybu a nepomáhá ani vypnutí / zapnutí, jestli chci zprávu odesílat jako textovku. Jestli jsem to vypozorovala správně, tak k tomu začne docházet ve chvíli, kdy jeden z nás přechází na data a v průběhu si je vypíná, ale těžko říct.

Nevíte někdo, kde by mohl být zakopaný pes? Docela mě štve, že kvůli tomu iMessage používat nemůžu.

Děkuju za odpovědi.

Blbnutí iMessage #46421

Deje se to s vice lidmi, nebo s jednim jedinym kontaktem? Pokud s jedinym, muze byt problem totiz na jeho strane v podobe nastaveni, ci pouzivani vice zarizeni.

Abych to trochu osvetlil. Tvuj kontakt si na mobilu vypina data, tudiz mu NEmuze chodit iMessage, ale zaroven ma dalsi zarizeni, treba Mac/iPad, stale online. Takze se tva zprava posle jako iMessage, ale dorazi pouze na Mac/iPad. Na mobil tato zprava dorazi az v momente, kdy zase bude online.

Blbnutí iMessage #46425

🙂 píše:
    Deje se to s vice lidmi, nebo s jednim jedinym kontaktem? Pokud s jedinym, muze byt problem totiz na jeho strane v podobe nastaveni, ci pouzivani vice zarizeni.

Abych to trochu osvetlil. Tvuj kontakt si na mobilu vypina data, tudiz mu NEmuze chodit iMessage, ale zaroven ma dalsi zarizeni, treba Mac/iPad, stale online. Takze se tva zprava posle jako iMessage, ale dorazi pouze na Mac/iPad. Na mobil tato zprava dorazi az v momente, kdy zase bude online.

iMessage používám pro dva kontakty a u obou se mi to stalo. Je pravda, že všichni používáme Mac. Je teda lepší mít to pro další zařízení vypnutý a používat ho primárně na jednom?

Blbnutí iMessage #46426

Tak nejlepsi bude to, ze se nebudete telefon odpojovat od dat.

Priznam se, ze nevim zcela jiste co se stane, kdyz zarizeni odpojis od iMessage...
    Teoreticky by z nej neslo odesilat a prijimat iMessage, ale v ramci synchronizace Zprav skrze iCloud, by se meli iMessage ve zpravach zobrazovat.

Hele docela zajimava vec na otestovani 🙂

Blbnutí iMessage #46436

Otestovano. S vysledkem ze teoreticky to fungovat muze, ale prakticky to vubec nefunguje 😀

Takze k reseni tveho "problemu":

1. Vypinat Macy
    2. Zapnout data na iPhonech
    3. Odpojit nevypinatelne online Macy od iMessage za cenu toho, ze na nic muzete zapomenout na zpravy

Posledni moznost je za me extrem, nejlepsi je moznost 2.

Blbnutí iMessage #46512

Tyjo, moc děkuju za testování 😃 nejspíš vyzkusíme odpojit Macy, kdyby nám to nevyhovovalo, tak prostě data na full.

Moc děkuju!

Blbnutí iMessage #46515

Ja bych Macy neodpojoval, ale vypinal 😉 a jak jsem napsal. Nejlepsi je zlata stredni cesta v podobe varianty 2 😉

Odpověď na: Blbnutí iMessage

celý text

.