Zavřít reklamu
  • Imac nebo macbook+monitor #40831

    Dobrý den všem,

    přišel jsem si sem pro radu. Přemýšlím na přechod z win na mac. Ve win pracuji v programech Autocad 2015 a Archicad, Word. Tyto programy jso pro mě důležité, jelikož se živím projekcí. Už jsem si zjstil, že programy jsou i pro mac, tak by problém být neměl. Probém nastává až u financí, kdy bych limitován cenou cca 20k.
    Z toho bych usoudil, že bych šel do použitého zařízení, nové mi stejně přijde až moc drahé. A z toho mi plyne výběr.. váhám jestli koupit starší Imac (větší monitor se mi pro práci hodí) nebo koupit macbook a časem k němu i monitor. U variant macbooku jsem přemýšlel i nad variantou koupit 13'' a k němu monitor. Kdy připojen na monitor bych byl když bych kreslil a kdybych potřeboval jen psát zprávy tak bych mohl psát i kdekoli jen na macbooku, byť samozřejmě chápu že na 15" se mi bude dělat lépe.
    Jo a nepotřeuji rendrovat nějaké složité vizualizace, v autocadu si vystačím s 2D a v Archicadu dělám také jen rodinné domy, takže nic složitého na rendr.

    Tak a teď bych potřeboval trochu postrčit co vybrat, případně i kde.
    Děkuji za každou přínosnou odpověď

    Imac nebo macbook+monitor #40842

    A ted mas pc nebo notebook? to je na tobe, jestli ti to bude sedet doma na stole nebo to bereš sebou na dovolený. Já osobně bych asi šel do mac mini. Myslím si, že je trochu lepší než macbook. do Imacu bych nešel, už jen z toho důvodu že bys byl limitovan displejem iMac navždy, radši bednu plus monitor koupit jaký chci. Nebo pak ten macbook+monitor, ale tady bych asi řešil baterku a nonstop připojení na nabíječku.

    Imac nebo macbook+monitor #40844

    Teď notebook 17". Mac mini mě dnes napadlo taky... Macbook mě lákal malinko víc, s tím že kdybych dodělal práci v autocadu, tak bych si mohl jít sednou do obýváku nebo na tasu a zprávy k tomu psát jinde. Ale to bych mohl pořídit klidně časem lidně ipadem. a kdbych měl srovnat výkonově mac mini a macbook dejme tomu rok 2014-5 tak co by vycházelo lépe? Je pravda, že macbook s připojeným monitorem by asi dostával zabrat po stránce baterky a časem by z něj asi byl tak jen stolní pc...

    Imac nebo macbook+monitor #40845

    No, vzhledem k takto radikálně omezeným zdrojům radím zůstat na windows. On jen AutoCAD pro komerční využití bude stát víc, než uvádíte, že jste ochoten investovat. Nebo snad máte nějaký konkrétní důvod, proč měnit OS?

    Imac nebo macbook+monitor #40847

    Nemám žádný kontrétní důvod. Jen mě win občas vtáčí, tak jem chtěl zkusit změnu. A licence cad by měla jít přenést z win na mac, je jen pravda že Autocad pro mac je poněkud osekaný proti win, ale pro mé potřeby by měl být dostačující. Je jasný že nemám velký rozpočet proto jsem se prvně ptal tady.

    Imac nebo macbook+monitor #40848

    Ja bych teda zkusil na zkoušku koupit nějaky použitý křáp za 4tisíce, pak si zjistíš co a jak tam lze dělat. Když ti to bude vyhovovat, prodej a kup lepší.

    Imac nebo macbook+monitor #40849

    Já myslím, že jestli Vás Win občas vytáčí, tak to bude MacOS taky a na začátku o dost časteji než win. Osobně si myslím, že takovým přechodem nic moc nezískáte, jen utratíte peníze. Samozřejmě vždycky zálěží, čím Vás win "vytáčí", ale nemyslete, že na MacOS je všechno ideální a lepší. Střízlivým pohledem, není. Nechci, aby to vypadalo, že MacOS haním, to vůbec, je to prostě jiné a také to má své mouchy, ostatně jako win10, o tom žádná. Nicméně, pokud bych si já osobně měl koupit nějkaý MacOS počítač, pak by to asi byl úplně nový mini. Vždyť nejhorším se dá do 14 dnů vrátit, ne? 🙂

    Imac nebo macbook+monitor #40850

    Tímhle směrem jsem taky přemýšlel, jen potřebuji něco abych aspoň vyzkoušel ten autocad, což bych musel asi do pustit o kousek víc. Ale za 10k už by se něco starého na vyzkoušení asi koupit dalo.

    Každopádně děkuji aspoň za nějaké postčení 😉

    Imac nebo macbook+monitor #40851

    samozřejmě nejlepší by bylo si jej třeba půjčit, ale ..... 🙂

    Imac nebo macbook+monitor #40852

    Je pravda, že nejlepší by bylo půjčit, ale jaksi není kde 😀 Nebo pak oupit nový a do 14 dní vrátit. Otázk aje jak moc bych si sthl zvyknout a zjistit co a jak za 14 dní.. A poslední varianta je koupit na zkoušku starší a zjistit co a jak.
    Určitě si nedělám iluze, že bude mac bezchybný a veřím, že ze začátku bych si i říkal zlatý okna. Přiznám se, že ten nápad byl i trochu ze zvědavosti, stejně jak jednou za čas si kupím iphone abych si vyzkoušel jak se posouvá. Techniku mám v tomto rád a rád zkouším. Ale u počítače potřebuji, aby prostě fungoval a sloužil on mě a ne já jemu, musími vydělávat.

    Imac nebo macbook+monitor #40853

    A ještě jsem zapomněl podotknout, že nákup pc mě v blízké době stejně nemine, jelikož současná notebook toho už začíná mít dost a ta nějak tuším že brzy skončí

    Imac nebo macbook+monitor #40854

    jasna vec, my chlapi jsme hracicky a jedtli stejne budes kupovat novy komp, pak je asi volba jasna 😉

    Imac nebo macbook+monitor #40855

    No to právě jasná není, protože nevím jestli si raději vezmu mini nebo macbook 🙂 Ale šanci tomu nejspíš dám

    Imac nebo macbook+monitor #40857

    😉 chapu, ja myslel "jasna" jako MacOS

    Imac nebo macbook+monitor #40859

    MacOS je jasný, už jen vybrat zařízení. Ale asi to bude mini. Když ho srovnám s airem tak mi přijde, že má lepší střeva a stojí méně. Takže na zkoušku asi bude ideál

Odpověď na: Imac nebo macbook+monitor

celý text

.