Dnes mi spadl telefon do vody(iPhone 6s).od té doby mi hlásí ,že jsou připojena sluchátka.Mám nechat telefon vyschnout nebo ho dát do opravny?Děkuju za odpověď
-
No, vždy je nejlepší telefon odborně vysušit v servisu, aby nenastartovala koroze atd. V servisu by totiž měli použít speciální roztok, do kterého telefon (nebo jeho podstatné části) ponoří, a který vytlačí zbytky vody a teprve poté ho servisák odborně "vysuší". Pouhé vysušení vody na vzduchu není dostačující (z déledobého hlediska). Pokud ale chcete brzy nový telefon a tento starý vyhodit bez náhrady, pak stačí jen laicky vysušit na vzduchu nebo teplém místě (ale to je blízká smrt). 🙂
Nevím jestli ti tato rada pomůže, ale...
Pokud by se jednalo o můj telefon a nebyl by v záruce, tak by jsem si telefon rozebral a vysušil/vyčistil. Pokud by byl v záruce zanesl by jsem ho do servisu s tím, že by sis vyčištění zaplatil. Každopádně by jsem ho nezapínal a pokud by jel, tak by jsem ho hned vypnul. Nikdy nevíš co vše se může zkratovat (viz. třeba ty sluchátka což je ta lepší varianta).
Jen taková zkušenost😁, mě se tohle stávalo když jsem čistil zdířku Jacka navlhčenou vatovou tyčinkou😁, a tak bych zkusil třeba jen vyčistit/vysušit tu zdířku
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.