Ahojte, omlouvám se, že to tu zaplňuji tématy o iMacu, rozhodl jsem se založit trochu všeobecnější téma. Přeci jen počítač za 60 tisíc člověk nekupuje každý den a chtěl bych, aby mi nějakej ten rok vydržel použitelnej. Tak tedy k věci Hlavní využití: Tvorba webových stránek Webová grafika Úprava fotek (z dovolené, žádný "5k" fotky) Kancelářina Vyjímečně filmy (na to mám velkou telku) Plánovaná konfigurace: iMac 27" 5k 3,5 GHz (i5) Radeon Pro 575 4 GB 1 TB Fusion Otázky: Přidali/ubrali byste něco? .... přemýšlím, jestli 1TB Fusion nenahradit 512GB SSD diskem a dokoupim externí hard disk, - respektive je ta rychlost na moji práci nějak využitelná, nebo bude stačit Fusion hard disk?
-
Já bych v dnešní době PC (jakékoliv) bez SSD disku nekoupil. Pokud chceš kupovat externí, tak Ti teoreticky může stačit i 256GB SSD.
No jo, takže kdybych vzal 256GB SSD a k tomu koupil třeba 1TB externí hard disk s USB 3,0, tak by z toho hard disku to tahalo pomalejc, asi výrazně pomalejc než z 1Tb Fusion ne?
EDIT:
Tak jsem to nakonec nakonfiguroval na:iMac 27" 5k
3.8 GHz i5
Radeon Pro 580 8GB
2TB Fusion
8 GB- jeden z příplatků 4.2GHz i7 nebo 16GB RAM, teď babo raď
Jak píše RadimCep, nahoď tam místo toho Fusionu určitě SSD a 16GB ram. Ten procesor podle mě "obyčejnej" člověk jen tak nevyužije, mezitím co víc RAM se hodí vždycky

Suhlasim s vyssie napisanym, ja by som tiez vzal 16gb ram ale nemohol som cakat 6-8 tyzdnov kym mi ho vyrobia... Nehovorim ze je to katastrofa, ale s 16 by to bolo plynulejsie niekedy...