Sulje mainos
< >

Yksi tärkeimmistä innovaatioista uusimmissa käyttöjärjestelmissä Applu on ehdottomasti jaettu valokuvakirjasto i:ssäCloudu. Jos aktivoit sen, luodaan erityinen jaettu valokuva- ja videokirjasto, johon et voi osallistua vain sinä, vaan myös ennalta määritetyt osallistujat. Lisäksi kaikki voivat muokata ja poistaa sisältöä. Tässä artikkelissa keskitytään viiteen vinkkiin jaetusta valokuvakirjastosta aiheesta iCloudmacOS Ventura, josta on hyötyä.

Lisää osallistujia

Voit helposti lisätä osallistujia jaettuun kirjastoon luodessasi sen. Tietenkin on myös mahdollisuus lisätä osallistujia milloin tahansa jälkeenpäin. Muista vain, että uusi jäsen saa pääsyn kaikkeen sisältöön, mukaan lukien vanhemmat valokuvat ja videot. Voit lisätä toisen osallistujan siirtymällä Kuvat-sovellukseen ja napauttamalla sitten yläpalkissa Kuvat → Asetukset… → Jaettu kirjasto, missä kategoriassa Osallistujat napsauta painiketta Lisää osallistujia. Sitten sinun tarvitsee vain lähettää kutsu kyseisille henkilöille ja olet valmis.

Siirrä sisältöä jaettuun kirjastoon

Tällaisessa iPhonessa voit yksinkertaisesti asettaa sisällön tallennettavaksi jaettuun kirjastoon heti valokuvaa otettaessa. Macia ei kuitenkaan käytetä valokuvien ottamiseen, joten sisältöä voi siirtää henkilökohtaisesta kirjastosta jaettuun kirjastoon vain taaksepäin, Valokuvat-sovelluksen kautta. Joten jos haluat siirtää valokuvia tai videoita jaettuun kirjastoon, se riittää merkki, napauta sitten oikealla painikkeella (kaksi sormea) ja valitse valikosta Siirrä [lukumäärä valokuvia] jaettuun kirjastoon. Voit sitten vaihtaa näyttöä henkilökohtaisen ja jaetun kirjaston välillä napsauttamalla kirjastokuvaketta tai tikkukuvaketta vasemmassa yläkulmassa.

Suunnittele jaetun kirjaston asetukset

Edellisellä sivulla puhuimme enemmän valokuvien ja videoiden siirtämisestä jaettuun kirjastoon. Jos sinulla on kuitenkin paljon yhteistä sisältöä sen henkilön kanssa, jonka kanssa jaat jaetun kirjaston, se voi olla erittäin vaikea ja aikaa vievä prosessi. Onneksi on kuitenkin mahdollista asettaa jaetun kirjaston ehdotuksia, jotka suosittelevat automaattisesti sinulle sopivaa sisältöä siirrettäväksi jaettuun kirjastoon. Voit lisätä henkilön ehdotuksiin siirtymällä sovellukseen Kuvat, jossa napsauta sitten yläpalkissa Valokuvat → Asetukset… → Jaettu kirjasto. Täällä sitten aktivoida toiminto Ehdotuksia jaetuksi kirjastoksi ja napsauta alla Lisää ihmisiä. Sitten riittää tarkentaminen ihmiset valita ja paina Lisätä ala oikea. Albumista löytyy sitten liikkumiseen sopivaa sisältöä Sopii jaettuun kirjastoon.

Poistoilmoitus

Kuten johdannossa mainitsin, osallistujat voivat lisätä, muokata ja poistaa sisältöä jaetussa kirjastossa. Kuitenkin poistaminen voi olla ongelma, ja jos sinusta tuntuu, että jotkut valokuvat tai videot katoavat mystisesti, voit aktivoida poistoilmoituksen, joka ilmoittaa sisällön poistamisesta. Voit tehdä sen yksinkertaisesti pyyhkäisemällä sovellukseen Kuvat, jossa napsauta sitten yläpalkissa Valokuvat → Asetukset… → Jaettu kirjasto. Täällä riittää aktivoida tilaisuus Poistoilmoitus.

Palauta poistetut valokuvat ja videot

Poistitko sinä tai joku osallistujista sisältöä jaetusta kirjastosta? Hyvä uutinen on, että tällaisessa tilanteessa ei menetä mitään - jaetusta kirjastosta poistetut kuvat ja videot voidaan palauttaa aivan kuten henkilökohtaisestakin, eikä siinä ole mitään monimutkaista. Sinun tarvitsee vain olla sovelluksessa kuvat he siirtyivät albumiin äskettäin poistettu missä riittää tarkennus sisällön haku. Myöhemmin se klassisella tavalla merkki ja paina Palauttaa oikeassa yläkulmassa. Jos haluat näyttää vain poistetut valokuvat ja videot jaetusta kirjastosta, voit aktivoida vain jaetun kirjaston näyttämisen napauttamalla kirjastokuvaketta tai tikkukuvaketta vasemmassa yläkulmassa.

Tämän päivän luetuin

.