En af de vigtigste nyskabelser i de nyeste operativsystemer fra Applu er helt sikkert et delt fotobibliotek på iCloudHvis du aktiverer det, oprettes der et særligt delt foto- og videobibliotek, som ikke kun du, men også forudbestemte deltagere kan bidrage til. Derudover kan alle redigere og slette indholdet. I denne artikel vil vi fokusere på 5 tips i det delte fotobibliotek.CloudmacOS Ventura, hvilket er nyttigt at kende.
Du kunne være interesseret i
Tilføjelse af flere deltagere
Du kan nemt tilføje deltagere til et delt bibliotek, når du opretter det. Der er selvfølgelig også mulighed for at tilføje yderligere deltagere til enhver tid efterfølgende. Bare vær opmærksom på, at et nyt medlem vil få adgang til alt indhold, inklusive ældre billeder og videoer. For at tilføje en anden deltager skal du gå til appen Fotos og derefter trykke på i den øverste bjælke Billeder → Indstillinger... → Delt bibliotek, hvor i kategorien Deltagere klik på knappen Tilføj deltagere. Så skal du bare sende invitationen til de pågældende personer, og du er færdig.
Flyt indhold til et delt bibliotek
På sådan en iPhone kan du blot indstille indholdet til at blive gemt i et delt bibliotek, lige når du tager et billede. Mac'en bruges dog ikke til at tage billeder, så det er kun muligt at flytte indhold fra det personlige til det delte bibliotek baglæns, gennem Fotos. Så hvis du gerne vil flytte billeder eller videoer til det delte bibliotek, er det nok mærke, tryk derefter på Højreklik (to fingre) og vælg fra menuen Flyt [antal billeder] til delt bibliotek. Du kan derefter skifte mellem det personlige og det delte bibliotek ved at klikke på biblioteksikonet eller pindefiguren i øverste venstre del.
Designindstillinger for et delt bibliotek
På den forrige side talte vi mere om, hvordan man overfører billeder og videoer til et fælles bibliotek. Men hvis du har meget indhold til fælles med den person, du deler et delt bibliotek med, kan det være en meget vanskelig og tidskrævende proces. Heldigvis er det dog muligt at opsætte forslag til delt bibliotek, der automatisk vil anbefale indhold, der er egnet til dig at flytte til det fælles bibliotek. For at tilføje en person til dine forslag skal du blot gå til appen Fotos, hvor så i den øverste bjælke klik på Billeder → Indstillinger... → Delt bibliotek. Så her aktivere fungere Forslag til et fælles bibliotek og klik nedenfor Tilføj Folk. Så er det nok at være specifik folk at vælge og tryk Tilføje nederst til højre. Du kan derefter finde indhold, der er egnet til at flytte i albummet Passer ind i et fælles bibliotek.
Sletningsmeddelelse
Som jeg nævnte i indledningen, kan deltagere tilføje, redigere og slette indhold i det delte bibliotek. Det er dog sletningen, der kan være et problem, og hvis du føler, at nogle billeder eller videoer på mystisk vis forsvinder, kan du aktivere slettemeddelelsen, som informerer dig om sletningen af indholdet. Det kan du blot gøre ved at stryge ind i applikationen Fotos, hvorefter klik på i den øverste bjælke Billeder → Indstillinger... → Delt bibliotek. Det er nok her aktivere mulighed Sletningsmeddelelse.
Gendan slettede fotos og videoer
Har du eller en af deltagerne slettet indhold fra det delte bibliotek? Den gode nyhed er, at intet går tabt i sådan en situation - slettede billeder og videoer fra det delte bibliotek kan gendannes ligesom fra det personlige, og det er ikke noget kompliceret. Alt du skal gøre er i appen billeder de gik videre til albummet for nylig slettet hvor det er nok at være specifik indholdssøgning. Efterfølgende er det på den klassiske måde mærke og tryk Gendan øverst til højre. Hvis du kun vil vise slettede billeder og videoer fra det delte bibliotek, kan du aktivere visningen af kun det delte bibliotek ved at trykke på biblioteksikonet eller pindefiguren øverst til venstre.