Blandt de nye funktioner i det mobile operativsystem iPhone, iPad-tablets og iPod touch-medieafspillere iOS 7.1, omfatter også automatisk meddelelse til brugere om 15-minutters grænsen vedrørende køb inden forapp køb. Brugere er nu advaret om, at efter at have indtastet deres adgangskode til Apple ID, de kan foretage køb på internettet i 15 minutter fra det øjeblik, de indtastede adgangskodenapp uden at skulle indtaste adgangskoden igen. Hovedformålet med funktionen er at spare tid, hvor brugeren skal indtaste sin adgangskode, men det kunne ske, at denne bekvemmelighed førte til en situation, hvor brugeren efterfølgende købte en anden vare uden egentlig at ville det.
Nogle udviklere brugte så netop denne funktion til at tvinge børn til at købe yderligere genstande i spillene. Det afgjorde den amerikanske Federal Trade Commission Apple de skal løse dette problem inden udgangen af marts/marts, og det ser ud til, at den automatiske meddelelse om muligheden for at købe uden at skulle indtaste en adgangskode kan være en del af denne løsning.
Jeg forstår ikke meningen med det her. Hvis barnet selv køber applikationen (dvs. kender adgangskoden), hvad er logikken bag at vise denne meddelelse? Når alt kommer til alt, hvis han vil købe noget ind-app, så det ville være nyttigt for ham at bekræfte, om han virkelig ønsker at købe det for det givne beløb. Hvis de bekræfter det, er det gyldigt. Han har mulighed for at afslå, ligesom ved køb af en ansøgning.
Hvis han ikke kender adgangskoden, er det lige meget. Det vil de ikke lade ham gøre.
peter.nr hej, du har ikke børn, vel?
:))
nogle har børn, nogle er smarte
kun børn af genplacerede forældre kan handle og hævde, at de ikke kender til det, og ikke engang en meddelelse om annonceringen vil hjælpe dem
men tak Marcus for at fortælle os, hvordan dine børn har det