Zavřít reklamu

Pozornost valné většiny jablíčkářů sice v současnosti směřuje k představení iPhonů 16 (Pro), to však v žádném případě nebrání tomu, aby se na světlo světa začaly postupně dostávat první větší úniky odhalující nástupce těchto telefonů – tedy konkrétně iPhony 17 (Pro). Právě o těch se totiž nyní podařilo získat poměrně dost zajímavostí přesnému analytikovi Jeffu Pu a to včetně kapacity RAM paměti.

Pokud jsou informace Jeffa Pua správné, což pravděpodobně vzhledem k jeho skvělé informovanosti z minulosti jsou, pak se dočkáme v příštím roce následujících konfigurací:

iPhone 17 (Pro) RAM

  • iPhone 17 a iPhone 17 Slim: 8GB RAM, A18 či A19
  • iPhone 17 Pro a iPhone 17 Pro Max: 12GB RAM, A19 Pro

Jak v případě základních iPhonů, tak i řady Pro se tedy Apple zřejmě rozhodne k zajímavému navyšování. Vždyť v současnosti nabízí základní modely „jen“ 6GB RAM paměti, zatímco řada Pro disponuje 8GB RAM. Navyšovalo by se tedy o 2, respektive 4GB RAM. Zcela upřímně řečeno však můžeme jen hádat, zda bude navýšení RAM uživatelsky vůbec zaregistrovatelné. Pravdou totiž je, že už nyní běží iPhony naprosto bez záseku a vyšší RAM se hodí víceméně jen pro méně standardní náročné úkony, potažmo systémové procesy typu úprava fotek pomocí strojového učení a tak podobně. Je tedy dost možné, že navýšením RAM si Apple zajistí i tentokrát „jen“ to, aby jeho vlastní technologie (například právě software pro úpravu fotek či spekulované AI funkce) běžely přesně tak, jak potřebuje.

Dnes nejčtenější

.