Zavřít reklamu

Přestože vydává Apple svůj hodinkový operační systém watchOS stejně často jako iOS či macOS, pravdou je, že z hlediska nasazování novinek se od nich má watchOS co učit. Ostatně, ani jeho majoritní verze v posledních několika letech nepřinesly nic vyloženě zásadního, tedy minimálně v porovnání s ostatními OS. Čas od času však Apple přeci jen nějaké to užitečné vylepšení přidá a to se děje i nyní ve watchOS 9.4. 

Pokud používáte Apple Watch k buzení, možná se vám někdy stalo, že jste si ve spánku omylem budík ztlumili. Aby se tak stalo, stačí totiž displej hodinek přikrýt na tři vteřiny dlaní, což v současnosti chápou právě jako pokyn ke ztlumení budíku. Právě to se ale nyní změní. S příchodem watchOS 9.4 je totiž pro ztlumení budíku gesto „Cover to Mute“ nebo chcete-li „Přikrýt pro ztlumení“ odstraněno a vše tak bude třeba provádět skrze softwarová tlačítka. To je sice na jednu stranu malinko složitější, na druhou stranu si však můžete být díky tomu jistí tím, že vás hodinky prakticky stoprocentně vzbudí, jelikož nedojde k jejich neúmyslnému umlčení. Novinka by se mohla na Apple Watch objevit s trochou štěstí už příští týden, jelikož je možné, že právě tehdy vyjdou veřejné verze všech nyní testovaných OS. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.