Zavřít reklamu

Operační systém iOS 16.4 přináší dlouho očekávanou opravu jedné nepříjemné chyby, kterou trpěly loňské iPhony. Jedná se o vylepšení funkce Detekce autonehody. Plná verze zmíněné aktualizace operačního systému pro iPhony by měla spatřit světlo světa v průběhu příštího týdne.

Společnost Apple v souvislosti s blížícím se vydáním plné verze operačního systému iOS 16.4 pro veřejnost uvedla, že by měl mimo jiné nabídnout vylepšenou verzi funkce Detekce autonehody. Touto funkcí disponují iPhony 14 a 14 Pro (Max), které cupertinská společnost představila loni na podzim. Apple sice neuvedl žádné bližší detaily, související se zmíněnou optimalizací, s největší pravděpodobností by ale mělo jít o výsledek snahy eliminovat falešné spouštění zmíněné funkce.

Od chvíle, kdy byla Detekce autonehody uvedena do provozu, si začaly záchranné složky stěžovat na neúnosné množství případů, kdy došlo nedopatřením k její aktivaci. Apple se funkci snaží průběžně vylepšovat – učinila tak například v iOS 16.1.2 a iOS 16.3.1. Funkce Detekce autonehody je k dispozici u nejnovějších modelů iPhonů a Apple Watch. Dokáže detekovat vážnější autonehodu, a v případě, že uživatel nezareaguje do dvaceti sekund na příslušnou výzvu, zařízení s touto funkcí kontaktuje záchranné složky. Zejména v zimních měsících ale často docházelo k tomu, že se funkce nechtěně a nepozorovaně aktivovala například u lyžařů na svazích.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.