Zavřít reklamu

Efektivní zavírání karet

Máte v Safari na vašem iPhonu otevřeno více karet a potřebujete rychle zavřít například všechny karty s konkrétní webovou stránkou? Nejprve v pravém dolním rohu klepněte na ikonku karet. V náhledu všech panelů se přesuňte nahoru a do textového pole zadejte požadovaný výraz. Nyní dlouze stiskněte nápis Zrušit napravo od textového pole a zvolte Zavřít panely s výsledky.

Rychlé uspořádání panelů

Potřebujete se rychle zorientovat v otevřených panelech v Safari na vašem iPhonu? V pravém dolním rohu klepněte na ikonku panelů a poté v přehledu panelů dlouze stiskněte jakýkoliv náhled. V menu, které se vám zobrazí, klepněte následně na Uspořádat panely, a zvolte, zda je chcete seřadit podle názvu nebo podle webové stránky.

Zkopírování objektu

Kopírování objektu je jednou z báječných funkcí, které se poprvé objevily s příchodem operačního systému iOS 16. Pokud jste při brouzdání na webu narazili na fotografii, jejíž hlavní motiv byste si chtěli uložit, klepněte na ni a dlouze ji stiskněte. V menu, které se vám zobrazí, klepněte na Zkopírovat hlavní motiv. Následně motiv vložte tam, kam potřebujete – do Zpráv, nebo třeba do nativních Poznámek.

Sdílení více karet najednou

Potřebujete jinému uživateli nasdílet hned několik z vašich otevřených karet v Safari najednou? Žádný problém. Nejprve v pravém dolním rohu klepněte na ikonku karet. Na stránce s náhledy karet podržte vybranou kartu, malinko s ní pohněte a poté klepnutím vyberte další karty, zatímco původní kartu stále ještě držíte. Stále držte vytvořený „balíček“ karet, opusťte Safari, přesuňte se do aplikace, jejímž prostřednictvím chcete karty nasdílet, a jakmile se u karet objeví zelené tlačítko „+“, pusťte je a nasdílejte.

Offline seznam četby

Pokud si často ukládáte zajímavý obsah do seznamu četby, a rádi byste se k němu vraceli například ve chvílích, kdy jste na cestách a potřebujete šetřit mobilní data, můžete nastavit automatické ukládání seznamu četby offline. Na iPhonu spusťte Nastavení -> Safari. Zamiřte zcela dolů a v sekci Seznam četby aktivujte položku Automaticky ukládat četbu.

Dnes nejčtenější

.