Zavřít reklamu

Umělá inteligence hýbe světem, a čím dál více technologických firem má zájem ji využívat – Apple nevyjímaje. Siri by podle nejnovějších zpráv mohla v dohledné budoucnosti získat podobné funkce, jakými disponuje populární ChatGPT. Kromě této novinky bude v dnešním souhrnu spekulací řeč o displeji chystaných Apple Watch Ultra 2, úniku komponent pro VR headset od Applu či o dvou velkých únicích o iPhonu 15 Pro – konkrétně pak o jeho výkonu a velikosti rámečků kolem displeje.

Výkon iPhone 15 Pro bude vyšší než se očekávalo

V polovině tohoto týdne se leakerovi @Tech_Reve podařilo zjistit, že v jednom z prvních testů skrze aplikaci Geekbench 6 dosáhl na jedno jádro dosáhl čip A17 Bionic skóre 3019 bodů, v testu na více jader to pak bylo 7860 bodů. Současný čip A16 Bionic používaný v iPhonech 14 Pro v testu na jedno jádro překonal o 20,6 %, ve vícejaderném testu byl pak skok dokonce o 24 %. Oba výkonnostní skoky jsou vskutku velké, vždyť v posledních letech si mezigeneračně při testech na jedno jádro čipy řady A polepšovaly zhruba o 10 %, v testech více jader se pak nárůsty pohybovaly někde kolem 16 %.

Rámečky iPhonů 15 Pro budou nejužší ze všech smartphonů

Velmi dobře informovaný leaker vystupující na sociálních sítích pod přezdívkou @IceUniverse zjistil od svých zdrojů to, že tloušťka rámečků iPhonů 15 Pro má dosahovat 1,55 mm, zatímco iPhone 14 Pro disponuje rámečky tlustými 2,17 mm. Xiaomi 13, které je jen pro zajímavost v současnosti telefonem s nejužšími rámečky kolem displeje na světě, nabízí 1,61 mm, respektive 1,81 mm při započtení „brady“. Konkurenční Samsung Galaxy S23 Ultra má pak rámeček tlustý 1,95 mm. Pokud se tedy informace leakera naplní, iPhony 15 Pro (Max) se svým designem skutečně přiblíží Apple Watch 8, u kterých je již rámeček naprosto minimální.

Apple Watch Ultra 2 displej

To, že Apple v budoucnu představí druhou generaci svých chytrých hodinek Apple Watch Ultra, je v tuto chvíli již prakticky samozřejmostí. Nejasnosti ale z pochopitelných důvodů panují ohledně vlastností chystaného modelu. Momentálně se mluví o tom, že by Apple Watch Ultra druhé generace mohly dostat microLED displej. Uvedl to v týdnu sever DigiTimes s odvoláním na důvěryhodné zdroje. Apple Watch Ultra 2 by se tak měly stát první vlaštovkou v produktovém portfoliu společnosti Apple, následovat by měly postupně iPhony, iPady, a postupem času také počítače od Applu.

Uniklé fotografie komponent VR headsetu od Applu

Se zajímavou zprávou přišel v průběhu týdne zpravodajský server Apple Insider. Zveřejnil hned několik fotografií, na kterých se údajně nachází komponenty připravovaného headsetu od Applu pro virtuální realitu. Ze snímků si sice jen horko těžko uděláme obrázek o tom, jak bude vypadat finální podoba headsetu, fotografie ale určitě stojí za pozornost. Fotografie se objevily v pondělí na Twitteru, a to na zamčeném účtu jednoho z leakerů. Na snímcích se nachází kabely s připojenými konektory. Podle všeho se jedná o záběry základu pro hlavní část a další komponenty. VR headset od Applu by podle dostupných informací měl spatřit světlo světa v průběhu druhé poloviny letošního roku, spekuluje se o možnosti jeho představení na letošní konferenci WWDC.

Siri s podporou umělé inteligence

Fenomén umělé inteligence čím dál více hýbe světem. Je zcela logické, že se na této vlně chce svézt i společnost Apple, která podle dostupných informací pracuje na tom, aby podporu umělé inteligence získala také její virtuální osobní asistentka Siri. Server 9to5Mac přinesl ve čtvrtek zprávu o tom, že Siri v betaverzi operačního systému tvOS 16.4 získává rozšířené funkce. Příslušný rámec nese označení „Siri Natural Language Generation“, a měl by jablečné asistentce propůjčit podobné funkce, jakými disponuje platforma ChatGPT. Schopnosti Siri v tomto směru zatím nejsou nijak oslňující, Apple na nich ale hodlá intenzivně pracovat. Siri by v budoucnu měla být schopná –podobně jako chatbot ChatGPT – generovat obsah na základě požadavků uživatele, a to s využitím informací a databází, dostupných na webu.

siri iphone

Dnes nejčtenější

.