Zavřít reklamu

Rozpoznání seriálu nebo filmu

Pokud se ve vaší blízkosti přehrává seriál nebo film, který nemáte možnost identifikovat, můžete si počkat, až se začne přehrávat soundtrack. Existuje poměrně vysoká pravděpodobnost, že vám Shazam bude umět kromě názvu skladby sdělit také to, z kterého filmu nebo seriálu skladba pochází. Shazam dokáže rozpoznat také soundtracky některých her.

Objevujte novou hudbu

Doporučení na novou hudbu k poslechu se vždycky hodí. Mezi aplikace, ze kterých můžete v tomto směru čerpat inspiraci, patří právě Shazam, kdy můžete poznávat třeba skladby, které v danou chvíli nejvíce vyhledávají ostatní uživatelé. Stačí jen spustit aplikaci a klepnutím povytáhnout panel, který se nachází ve spodní části displeje. Vpravo nahoře klepněte na ikonku lupy a poté zvolte Žebříčky podle měst a zemí.

Doporučení pro vás

Čím více skladeb vyhledáváte, tím lépe je aplikac Shazam schopná nabídnout vám hudbu k poslechu na základě toho, co vás zaujalo. Chcete se podívat, co vám Shazam doporučuje k poslechu? Spusťte aplikaci a klepnutím aktivujte panel ve spodní části obrazovky. Poté stačí už jen na tomto panelu zajet o něco níže, kde narazíte na sekci s personalizovaným doporučením skladeb k poslechu.

Apple Music i Spotify

Aplikace Shazam nabízí integraci nejen s nativní Hudbou na vašem iPhonu, ale také se Spotify. Pokud chcete Shazam na vašem iPhonu propojit také s aplikací Spotify, spusťte Shazam a klepnutím aktivujte panel ve spodní části displeje. Poté stačí už jen vlevo nahoře klepnout na ikonku nastavení a u položky Spotify klepnout Připojit se. Pokud Shazam propojíte se Spotify, automaticky se zruší propojení s Apple Music.

Výběr mikrofonu

V aplikaci Shazam můžete také snadno určit, který z mikrofonů má při používání Shazamu snímat zvuk. Spusťte na svém iPhonu aplikaci Shazam a poté klepnutím aktivujte kartu ve spodní části displeje. Vlevo nahoře klepněte na ikonku nastavení a poté zajeďte až dolů, kde v sekci Podpora klepnete na Mikrofon a vyberete, který mikrofon se má používat, případně aktivovat automatický výběr.

 

Dnes nejčtenější

.