Zavřít reklamu

Zatímco na některé prvky se u iPhonů Apple zaměřuje intenzivně rok co rok, jiné nemá problém několik let po sobě přehlížet. Přesně to je i případ 3D skeneru LiDAR, který Apple představil poprvé u iPhonů 12 Pro, avšak ani u řady 13 Pro a o rok později u řady 14 Pro jej neaktualizoval. Skener je tedy i dnes v podobě, v jaké jej v roce 2020 nasadil do prvního iPhonu. To se ale podle čím dál tím většího množství zdrojů změní, přičemž nyní s potvrzením upgradu LiDARu přišli i analytici z Barclays. 

Analytici potvrdili nedávní zprávy jejich kolegy Ming-Chi Kua ohledně toho, že Apple změní pro iPhony 15 Pro dodavatele LiDARu. Od Lumentum a WIN Semiconductors se totiž přesune k Sony, které mu má dodat skenery za lepší cenu, ale hlavně pak s lepšími vlastnostmi. V tuto chvíli sice není jasné, zda se bude upgrade týkat zvýšení přesnosti 3D skenování, nebo snížení energetické náročnosti při zachování nynější přesnosti, avšak vzhledem k nižší ceně komponentu je pro Apple vítězstvím oboje a pro uživatele z hlediska funkčnosti vlastně jakbysmet. iPhony 15 Pro se totiž upgradem dočkají buď dalšího mírného prodloužení výdrže baterie v případě používání LiDARu, nebo zkvalitnění funkce jako takové z hlediska přesnosti, což by se hodilo zejména pro zasazování AR předmětů do reálního světa. Je tedy rozhodně na co se těšit. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.