Zavřít reklamu

Ponechání fotek na iPhonu

Máte strach, že když smažete snímky z iCloudu, zmizí také z vašeho iPhonu? Řešením je před smazáním snímků z iCloudu deaktivovat na iPhonu funkci Fotky na iCloudu. Na iPhonu spusťte Nastavení -> Panel s vaším jménem -> iCloud. Klepněte na Fotky a deaktivujte položku Fotky na iCloudu. Druhou možností je spustit Nastavení -> Fotky, a deaktivovat položku Fotky na iCloudu.

Smazání fotek z iCloudu

Fotky z iCloudu můžete smazat například prostřednictvím webové verze této služby. Do adresního řádku prohlížeče zadejte www.icloud.com, a přihlaste se pod vaším Apple ID. Vyberte Fotky a počkejte, až se vaše snímky načtou. Na posuvníku v horní části obrazovky můžete měnit velikost náhledů. Kliknutím se současným držením klávesy Cmd vyberte fotky a videa ke smazání a poté klikněte na ikonku odpadkového koše v horní části stránky. Smazání potvrďte v dialogovém okně, které se vám následně zobrazí.

Stažení fotek před smazáním

Máte v iCloudu fotky, které vám zabírají místo, ale které byste si zároveň rádi ponechali? Můžete je snadno z iCloudu stáhnout do vašeho počítače nebo přemístit třeba do externího úložiště. První krok je stejný jako v předchozím bodě – kliknutím se současným držením klávesy Cmd vyberte fotky, které chcete stáhnout. Následně proveďte stažení kliknutím na ikonku obláčku s šipkou v horní části stránky. Vyberte místo, kam se mají fotky a videa stáhnout. Jakmile budete mít snímky stažené, můžete je z iCloudu v klidu smazat.

Smazání starých záloh

Pokud chcete na iCloudu udělat více místa vašim fotografiím, můžete promazat staré zálohy. Na iPhonu spusťte Nastavení -> Panel s vaším jménem -> iCloud. V sekci Zálohy zařízení klepněte na Záloha na iCloudu, vyberte zálohu, kterou chcete smazat, a klepněte na Smazat.

Vyhledání duplikátů a smazání

iCloud by vám teoreticky neměl umožnit nahrávání duplicitních fotografií a videí jako takových. Může se ale stát, že se ve vaší knihovně fotografií na iCloudu ocitnou snímky, které jsou si vzájemně podobné. Ruční mazání podobných snímků může být zdlouhavé a namáhavé, můžete si vzít ale na pomoc některou z aplikací třetích stran. Spousta těchto aplikací navíc nabízí bezplatnou zkušební verzi. Vyzkoušet můžete například Gemini Photos, Cisdem nebo Duplicate Photo Finder.

Dnes nejčtenější

.