Zavřít reklamu
Instalace operačních systému iOS na iPhony je zase o něco omezenější. Před pár hodinami totiž přestal Apple podepisovat další veřejné verze „šestnáctkového“ systému. Řeč je konkrétně o iOS 16.3, který Apple vypustil zhruba před měsícem a na který navázal před devíti dny systémem iOS 16.3.1.

 

K ukončení podepisování starších verzí iOS se Apple uchyluje vždy pár týdnů po vydání jejich nové verze ve snaze udržet co nejvíce jablíčkářů právě na nové verzi daného operačního systému, která bývá zpravidla nejbezpečnější a disponuje aktuálními novinkami. Kromě toho se jedná o snahu zamezit využívání jailbreaků, které zpravidla vznikají právě na starších verzích, jejichž bezpečnostní chyby využívají ke své funkčnosti. Jablíčkáři, kteří jailbreaky využívají, proto většinou downgradují po aktualizaci na novější systém po vydání jailbreaku na starší verzi, čemuž chce právě Apple zamezit. V případě iOS 16.3 se nicméně jedná primárně o opravy bezpečnostních chyb, které ostatně samotný Apple přiznal i na svém vývojářském portálu. Přesně proto se tak prakticky od vydání iOS 16.3.1 jeho instalace doporučuje všem uživatelům.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.