Zavřít reklamu

Přepracované nouzové volání

S příchodem operačního systému iOS 16.3 společnost Apple znatelně přepracovala způsob, jakým funguje nouzové volání. Pokud na vašem iPhonu spustíte Nastavení a klepnete na Tíseň SOS, můžete si všimnout nových možností přizpůsobení této funkce. U nouzového volání lze nově pro jeho aktivaci vybrat buďto podržení a puštění postranního tlačítka spolu s jedním z tlačítek pro ovládání hlasitosti, nebo pětinásobným stisknutím postranního tlačítka. Kdo chce, může si aktivovat obě zmíněné volby. Aktivovat zde můžete také takzvané chytré volání, kdy se po zahájení tísňového volání nespustí světelný ani zvukový signál.

 

Nové budíky v HomePodu

Pokud máte HomePod, určitě vás potěší fakt, že v operačním systému iOS 16.3 máte více možností, co se týče nastavení budíku. Pokud se rozhodnete nastavit budík na vašem HomePodu, máte nově možnost kromě klasického tónu zvolit také skladbu z vaší hudební knihovny nebo z nabídky ambientních zvuků. Stačí, když v nastavení HomePodu zvolíte Nový budík a v sekci Zvuk budíku klepnete na Přehrát médium. Poté klepněte na Vybrat médium, zvolte požadovanou skladbu, a v případě potřeby přizpůsobte hlasitost.

Přizpůsobení fontů v Apple Knihách

V nativní aplikaci Apple Knihy v operačním systému iOS 16.3 došlo ke změně při výběru písma v nabídce Motivy a nastavení v knize. Nyní se můžete kdykoli rychle vrátit k původnímu stylu písma, aniž byste museli narušit ostatní předvolby v nabídce. Dříve jste museli stisknout tlačítko Obnovit motiv, čímž se resetovala i různá nastavení, jako je Tučný textMožnosti zpřístupnění a rozvržení. U vybrané knihy klepněte na Motivy a nastavení a klepněte na Původní.

Častější aktualizace v Živých aktivitách

Pokud máte na iPhonu aplikaci, která nabízí kompatibilitu se Živými aktivitami, můžete si u ní aktivovat častější aktualizace při zobrazení na uzamčené obrazovce iPhonu. Pro aktivaci častějších aktualizaci spusťte na vašem iPhonu Nastavení a zamiřte do příslušné aplikace. Klepněte na Aktivity živě a v sekci Četnost aktualizací aktivujte položku Častější aktualizace.

Nové možnosti přístupu ze zamčené obrazovky

V rámci lepšího zabezpečení vám operační systém iOS nabízí možnost výběru, k jakým údajům budete mít přístup ze zamčené obrazovky. S příchodem novějších verzí operačního systému iOS 16 se tyto možnosti o něco více rozšířily. Spusťte na iPhonu Nastavení a klepněte na Face ID a kód. Zadejte kód, zamiřte o něco níže a v sekci Povolit přístup při uzamčení můžete vidět, že nově lze kromě standardních položek aktivovat také přístup k widgetům a živým aktivitám.

Dnes nejčtenější

.