Zavřít reklamu

Spousta majitelů Maců často z nejrůznějších důvodů spouští na svých počítačích kromě macOS také operační systém Windows. K tomuto účelu lze využít celou řadu nástrojů. Mezi ty nejoblíbenější patří Parallels Desktop, který nyní rozšiřuje možnosti své podpory.

Virtualizační software Parallels Desktop nově konečně nabízí podporu pro Windows 11 Pro u počítačů, které jsou osazené čipsety od Applu. Majitelé Maců s Apple Silicon tedy mohou na svých strojích nyní oficiálně používat Windows 11 Pro a Windows 11 Enterprise. Parallels Desktop je populární a kvalitní virtualizační software, který umožňuje používat aplikace a pracovní plochy operačního systému Windows na počítačích od Applu.

Na Macích byl k tomuto účelu dříve nástroj Boot Camp, ten ale na Macích s čipy Apple Silicon není k dispozici. Virtualizační software typu Parallels Desktop tak pro majitele těchto modelů představuje jedinou možností, jak na svých počítačích legálně spustit operační systém Windows. Virtualizační software Parallels Deskop ve verzi 18 je možné stahovat z oficiálních stránek výrobce, a to jak v bezplatné zkušební verzi, tak i v placené verzi ve variantách pro domácnost, podniky a další.

Dnes nejčtenější

.