Zavřít reklamu

Sing

Velmi lákavou novinkou, kterou můžete v Apple Music na iPhonech s iOS 16.3 využít, je funkce Sing. Jedná se v podstatě o karaoke, kdy si sami můžete regulovat úroveň hlasitosti zpěvu v původní skladbě (případně ponechat pouze hudební stopu), a zpívat si. Pro aktivaci karaoke v Apple Music na iPhonu nejprve spusťte požadovanou skladbu, v levém dolním rohu klepnutím aktivujte zobrazení textu a poté vpravo nad prvky přehrávání klepněte na ikonku mikrofonu. Tažením můžete upravit hlasitost doprovodu. Skladby pro karaoke můžete vybírat také tak, že na hlavní obrazovce Apple Music klepnete na dlaždici Sing.

Oblíbení umělci

V Apple Music si můžete vámi vybrané interprety uložit mezi oblíbené. Pokud tak učiníte, bude jejich tvorba snáze k nalezení, a budete také informováni, jakmile váš oblíbenec vydá nový singl či album. Pro přidání umělce mezi oblíbené spusťte Apple Music a přejděte na stránku daného interpreta. Nakonec stačí jen klepnout na ikonku hvězdičky.

Řazení skladeb v playlistu

Apple Music v iOS 16 vám umožňuje také třídění skladeb v playlistu na základě vybraných kritérií. Pokud si chcete toto třídění vyzkoušet, spusťte Apple Music a přejděte na vybraný playlist. Klepněte na ikonku tří teček v kroužku v pravém horním rohu a v menu, které se vám zobrazí, zvolte Řazení. Následně zvolte, zda mají být skladby v playlistu seřazené podle výchozího nastavení, názvu, umělce, alba nebo data vydání.

Vyhledávání podle textu

Tento tip sice není novinkou v iOS 16, určitě se jej ale hodí znát. Pamatujete si jen úryvek nějaké skladby, která vás zaujala, nechce se vám používat Shazam, a chcete si ji přidat do vaší knihovny na Apple Music? Jednoduše se pokuste co možná nejpřesněji zadat text, který si pamatujete, do vyhledávacího pole v horní části displeje.

Budíček s Apple Music

Chcete si některou ze skladeb z Apple Music nastavit jako budíček? Není problém. Jednoduše spusťte aplikaci Apple Music a vyhledejte požadovanou skladbu. Přidejte ji do vaší knihovny klepnutím na ikonku tří teček vpravo nahoře a poté klepnutím na „+“. .Poté se přesuňte do nativní aplikace Hodiny na vašem iPhonu a v dolní části displeje klepněte na Budík. Nastavte budík nebo jej vyberte klepnutím, klpeněte na Zvuk. V sekci Skladby klepněte na Vyberte skladbu a následně vyhledejte příslušnou skladbu, kterou nastavíte jako vyzvánění budíku.

Dnes nejčtenější

.