Zavřít reklamu

Intelligent Power

Na vašem iPhonu můžete několika různými způsoby aktivovat režim nízké spotřeby, který zajistí delší výdrž baterie, a to omezením některých funkcí. Dost možná jste se ale někdy ocitli v situaci, kdy jste potřebovali zajistit naprostou maximalizaci výdrže baterie, například z důvodu dlouhodobé nedostupnosti elektrické energie – právě s tímto vám může pomoci zkratka Intelligent Power. Ta totiž dokáže nastavit tzv. Ultra režim nízké spotřeby, kdy budete na iPhonu schopni pouze telefonovat s tím, že nebude možné přejít na internet, dále dojde ke snížení jasu, vypnutí Bluetooth, Wi-Fi, mobilních dat apod. Zkrátka tato zkratka udělá vše pro to, aby váš iPhone vydržel co nejdéle.

Zkratku Intelligent Power stáhnete zde

Fast Charge Mode

Kromě toho, že můžete chtít využít zkratku pro maximalizaci výdrže baterie, tak se také můžete ocitnout v situaci, kdy potřebujete iPhone co možná nejrychleji nabít. Klasicky v tomto případě uživatelé zdlouhavě provádějí deaktivaci Wi-Fi, Bluetooth a dalších funkcí, dobrou zprávou ale je, že zkratka Fast Charge Mode udělá všechny tyto úkony za vás, a to pouhým jedním kliknutím. Po jejím zapnutí se kromě deaktivace Wi-Fi a Bluetooth aktivuje režim letadlo, sníží se jas na minimum a aktivuje režim nízké spotřeby.

Zkratku Fast Charge stáhnete zde

Convert Photos to GIF

V dnešní době můžete už v naprosté většině chatovacích a sociálních aplikací sdílet animované obrázky, tzv. GIFy. Tyto animované obrázky můžete vyhledávat na různých portálech, případně můžete také v takový GIF proměnit i Live Photo. Existuje však zkratka Convert Photos to GIF, v rámci které si vyberete několik fotek, ze kterých se pak vytvoří animovaná „prezentace“ právě ve formátu GIF, kterou pak můžete kdekoliv sdílet. Jednoduše tak můžete vytvářet animované obrázky s vašimi nejoblíbenějšími fotkami z dovolené, případně můžete vytvořit nějaký vtipný GIF apod.

Zkratku Convert Photos to GIF stáhnete zde

Water Eject

Pokud vlastníte Apple Watch, tak jistě víte o tom, že na nich lze využít tzv. zámek proti vodě. Po jeho aktivaci se primárně deaktivuje displej tak, aby jej voda nemohla po namočení ovládat. Jakmile se však rozhodnete zámek proti vodě vypnout, tak se přehraje speciální zvuk o určité frekvenci, který má za úkol vypudit z útrob reproduktoru hodinek vodu. iPhone je, stejně jako Apple Watch, také voděodolný, podobnou funkci byste v něm ale hledali marně. Pomoci si však můžete zkratkou Water Eject, která dokáže přehrát zmíněný zvuk, díky kterého z reproduktoru vytlačíte veškerou vodu, a to jediným klepnutím.

Zkratku Water Eject stáhnete zde

Make PDF

Poslední užitečnou zkratkou, na kterou se v tomto článku podíváme, je Make PDF. Formát PDF zcela jistě znáte – je využíván prakticky po celém světě ke sdílení všemožných dokumentů, obrázků apod. Z hlediska sdílení lze považovat za jeden z nejjednodušších, jelikož u něj máte jistotu, že se příjemci zobrazí stejně, jako vám. Většina z nás tak neustále vyhledává způsob, jak cokoliv do PDF převést a právě s tímto dokáže pomoci zmíněná zkratka Make PDF. Můžete skrze ni totiž do formátu PDF převést skutečně cokoliv, ať už se jedná o fotku, text, poznámky, webovou stránku apod. Po přidání zkratky stačí, abyste následně zobrazili data pro převod, a poté v menu sdílení zkratku Make PDF vybrali.

Zkratku Make PDF stáhnete zde

Dnes nejčtenější

.