Zavřít reklamu

Nová generace profesionálních čipů M2 Pro a zejména pak M2 Max je ze strany Applu trefou do černého. Z prakticky všech dosavadních výkonnostních testů totiž vychází tyto čipy nasazené zatím jen v MacBoocích Pro a Macích mini (v těch je k dispozici jen M2 Pro) více než dobře a to dokonce i na úkor dosud nejvýkonnějšího čipu rodiny Apple Silicon ve formě M1 Ultra. Ten se podařil porazit v jednom z testů konkrétně recenzentovi Brianu Tongovi. 

Tonga se ve svém testu zaměřil na kódování a dekódování ProRes videa, o které se starají u čipů Apple Silicon mediálni enginy. Právě ty přitom Apple u M2 Pro a M2 Max dle svých slov výrazným způsobem vylepšil, díky čemuž mají dosahovat podstatně lepších výsledků než enginy u řady M1. A jak Apple řekl, tak i udělal. Při testu kódování a dekódování 15minutového ProRes videa se totiž ukázalo, že to čipy M2 Max zvládnou o slušných 7 sekund rychleji než čip M1 Ultra. Ten sice ve zbytku testů už M2 Max porážel, nicméně je zajímavé vidět, že se alespoň v jednom z aspektů musel přeci jen novince poklonit. Jakmile však Apple přijde s M2 Ultra, který chystá jak pro Macy Studio, tak Macy Pro, M2 Max si proti němu prakticky 100% ani neškrtne. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.